David Gray inspirert av Karl Ove Knausgård

- Jeg så ansiktet hans i avisa. «Dette så interessant ut,» tenkte jeg.

INSPIRERT: David Gray, her fra Norwegian Wood i Frognerparken i Oslo, fortelelr at han ble inspirert av forfatter Karl Ove Kanusgård på sitt siste album. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
INSPIRERT: David Gray, her fra Norwegian Wood i Frognerparken i Oslo, fortelelr at han ble inspirert av forfatter Karl Ove Kanusgård på sitt siste album. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Albumaktuelle David Gray (46) har «nullstilt» karrieren, inspirert av sin nye produsent og Karl Ove Knausgård.Denne uka slipper Gray sin tiende plate, «Mutineers». Der er mye forandret, skal vi tro singer-songwriteren selv.

- Jeg er en endret mann. Måten jeg snakker og synger på, er annerledes. En byrde har forlatt mine skuldrer, hevder han når NTB treffer ham i hjembyen London.

- Karrieren min kan deles inn i tre: de tidlige årene, «White Ladder» og alt som fulgte med - og nå. Dette er begynnelsen på en rik skapende epoke for meg. Jeg har gått tilbake til kilden, tilbake til start, fortsetter han, energisk gestikulerende på lokalkafeen.

Siterer Knausgård Albumet «White Ladder» fra 1998 representerte nemlig et betydelig gjennombrudd, også i Norge, da det ble relansert i 2000. Siden har Gray ifølge eget utsagn gått på autopilot.

Vendepunktet ble samarbeidet med produsenten Andy Barlow, kjent fra elektronikaduoen Lamb.

- Jeg gikk i studio med en hel sekk av låter. «Her er skiva,» sa jeg. «La oss få jobben gjort.» Andys svar var: «Hør på deg selv. Du får det til å høres ut som om du skal i fengsel.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer