Anmeldelse: David Guetta - «7»

David Guetta returnerer til undergrunnen – 25 år for seint

EDM-kollisjon mellom kroner og kred.

Dobbeltalbum: EDM-stjernen David Guetta dedikerer halvparten av albumet «7» til sin mer kredible house-alterego Jack Back. Foto: Universal Music
Dobbeltalbum: EDM-stjernen David Guetta dedikerer halvparten av albumet «7» til sin mer kredible house-alterego Jack Back. Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Få kan ta like stor ære for EDM-ens listedominans som David Guetta, noe man selvfølgelig både kan elske og hate ham for.

Franskmannens øre for generisk dancepop har gjort ham til en gigant i musikkindustrien. Samtidig bærer navnet så lite kredibilitet at en fyr som Afro Jack ikke engang ville bli kreditert på 2011-hitsingelen «Titanium», selv om det egentlig var han som produserte den.

Skamløs samlebånd-musikk til tross, har det lenge gått rykter om at Guetta opererer under et annet navn når han lager house selv folk som Justice liker å spille.

Dette innrømmet han for første gang i fjor, før alteregoet ble bekreftet forrige uke med utgivelsen av hans «Jack Back Mixtape». 12 spor i tech house-landskapet han beveget seg i som ung Paris-DJ, milevis unna hit-formlene han på seinere år har bygget karrieren på.

En retur til «undergrunnen» ser unektelig latterlig ut ved første øyekast, men spor som «Reach For Me», «Freedom» (med legendariske CeCe Rogers) og «Back and Forth» vil nok gi deg et nytt syn på 50-åringen ­– selv om vi på ingen måte snakker om noen revolusjonerende utgivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer