NORGESAKTUELL: DJ-en David Guetta er booket til å spille for trondheimsstudentene. Det blir angivelig hans eneste norgesbesøk i år. Foto: Mike Cassese/Reuters/Scanpix
NORGESAKTUELL: DJ-en David Guetta er booket til å spille for trondheimsstudentene. Det blir angivelig hans eneste norgesbesøk i år. Foto: Mike Cassese/Reuters/ScanpixVis mer

David Guetta spiller på norsk studentfestival

Forrige UKA-festival sto Jay Z på plakaten. Nå forklarer de nøkkelen bak suksessen.

(Dagbladet): I dag slapp studentfestivalen UKA nyheten om at de har booket den franske DJ-en David Guetta til å spille i Trondheim. 

- Blir en fest Den albumaktuelle artisten, som blant annet står bak hitene «Who's that Chick» sammen med Rihanna og «Sexy Bitch» der han spiller med Akon, er festivalens største headliner i år.

- Vi har jobbet hardt og lenge for å få det til, han gjør jo ikke mange andre konserter i Europa. Det var målrettet arbeid i flere måneder og det er morsomt å se at det gir resultater til slutt, sier kultursjef Eirik Frøyland Rime til Dagbladet.

Det er han som har det øverste ansvaret for bookingen til festivalen.

- Jeg ble veldig glad da jeg skjønte at det gikk i orden. Så tenkte jeg at «Fy søren, dette blir en sinnssykt kul fest!». Det blir en fest som Trondheim ikke har sett maken til på lenge.  

- Har bygget opp et navn UKA-festivalen har etter hvert gjort seg bemerket for å greie å hanke inn store artister. Tidligere har blant annet Muse, Travis, 50 Cent og Wyclef Jean spilt for studentene.

I 2009 fikk festivalen mye oppmerksomhet da de hanket inn rapperen Jay-Z.

- Det er mange som spør om hvordan vi får det til. Vi har etter hvert bygget opp et navn i markedet. Vi oppfattes nok som en profesjonell konsertarrangør. I tillegg har vi et godt kontaktnettverk i miljøet, sier Rime.

Andre artister som skal spille i år er Melissa Horn, Snoop Dog og Sivert Høyem.

Studentbyen Trondheim Rime forklarer suksessen med en sterk frivillighetskultur blant de involverte.

STJERNESAMARBEID: David Guetta har blant annet samarbeidet med Chris Willis, Akon, Rihanna, Lil' Wayne, Madonna, Estalla, Flo Rida, Fergie og Nicki Minaj og Kelly Rowland (bildet). Foto: Stella Pictures
STJERNESAMARBEID: David Guetta har blant annet samarbeidet med Chris Willis, Akon, Rihanna, Lil' Wayne, Madonna, Estalla, Flo Rida, Fergie og Nicki Minaj og Kelly Rowland (bildet). Foto: Stella Pictures Vis mer

- Trondheim er en såpass sterk studentby at det kanskje gjør folk mer gira på å engasjere seg. Det er mange flinke folk som ønsker å jobbe med oss. Jeg tror alle som er involvert i festivalen er nøkkelen her, sier han.

Trondheimsfestivalen går av stabelen fra 6. til 30. oktober.

Den 20. oktober står Guetta på scenen i Dødens Dal i Trondheim. Det er angivelig den eneste konserten han holder i Norge i år.

- Vi vet at det er mange fra andre byer som kommer til UKA, spesielt på de større konsertene. Da er det ofte flere som ikke er studenter enn studenter. Konserten er åpen for alle, sier Rime.

FORNØYD: Kultursjef i UKA-11, Eirik Frøyland Rime, forklarer studentfestivalens suksess med sterk frivillighetskultur. Foto: fg.samfundet.no
FORNØYD: Kultursjef i UKA-11, Eirik Frøyland Rime, forklarer studentfestivalens suksess med sterk frivillighetskultur. Foto: fg.samfundet.no Vis mer