STADIG POPULÆR: David Hasselhoff omringet av unge fans på Coachella-festivalen i California. Han har nå forlatt USA til fordel for sitt finske tv-program, og ønsker også lage tv i Norge. Foto: Stella pictures
STADIG POPULÆR: David Hasselhoff omringet av unge fans på Coachella-festivalen i California. Han har nå forlatt USA til fordel for sitt finske tv-program, og ønsker også lage tv i Norge. Foto: Stella picturesVis mer

David Hasselhoff vil lage norsk talkhow

Må bare finne en kanal som vil sende det.

(Dagbladet): David Hasselhoff er kanskje bare en avdanket «Baywatch»-stjerne i sitt hjemland USA, men i Europa har strandløven, sangeren og skuespilleren kultstatus.

Ikke minst her i Skandinavia, hvor Hasselhoff blant annet har vært vert for det norskproduserte «We love the 80's»-sceneshowene og hatt egne talkshow på både svensk og finsk tv.

I en spørsmål-og svar-seanse på nettstedet Reddit avslører Hasselhoff at nå ønsker å ta sitt talkshowkonsept til Norge.

- Jeg tror jeg er en ganske god vert og lager mye moro. Og programmet går ganske bra. Jeg vet vi kommer tilbake til Finland og Sverige, og vi er i samtaler med Norge og Danmark, skriver han med sin verifiserte Reddit-konto.

Ikke klart Charlotta Beigren i det svenske produksjonsselskapet Mexiko, som eier og produserer Hasselhoffs talkshowkonsept, bekrefter at de har jobbet med å selge inn showet til norske tv-kanaler.

- Men foreløpig er ingenting klart, sier Beigren.

Naiv Både i Sverige, der Hasselhoffs talkshow ble sendt på TV 3 i fjor, og ikke minst i Finland, der det hadde premiere tidligere i vår, har programmet oppnådd gode seertall. Konseptet er at amerikaneren intervjuer lokale kjendiser uten å ha den ringeste anelse om hva de er kjente for.

- Han er fullstendig naiv i spørsmålsstillingen, og oppnår en helt annen dialog enn det en lokal programleder ville gjort. Ikke minst i Finland har programmet hatt fantastiske ratinger, konkurransesituasjonen og kanalen tatt i betraktning, sier Charlotta Beiggren.

Produkjsonsselskapet er startet og deleid av de svenske programleder- og podcastkjendisene Filip Wikingesson og Fredrik Hammar, som også har vært med på å utvikle og produsere Hasselhoffs show.

Mye tyder på at den solbrune 62-åringen trives i kaldere omgivelser enn vi er vant med å se ham i. Ifølge finansmagasinet Forbes la tv-stjerna ut sitt luksuriøse hjem i California for salg før han reiste til Finland.