David Irving kommer ikke

Litteraturfestivalen trekker tilbake invitasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På en pressekonferanse klokka 12:30 i dag kunngjorde Norsk Litteraturfestival at de trekker tilbake invitasjonen til den kontroversielle forfatteren og holocaust-fornekteren David Irving.

Irving skal selv ha fått beskjeden i dag.

- Vi erkjenner at vi ikke klarer å få til det arrangementet vi hadde tenkt med ham som deltaker, og det beklager vi, sier styreleder Jesper Holte til Dagbladet.no.

Leder trekker seg

Ledelsen skal stå samlet bak avgjørelsen, ifølge Holte. Men Stig Sæterbakken har valgt å trekke seg som kunstnerisk leder for festivalen, fordi han ikke kan stå inne for vedtaket om å trekke tilbake invitasjonen.

Han sier til Gudbrandsdølen Dagningen at han opplever styrets beslutning som et slag mot ytringsfriheten. Det var Sæterbakken som opprinnelig hadde ideen til å invitere Irving.

Litteraturfestivalen har mottatt massiv kritikk fra både norske forfattere og andre, etter at det ble kjent at Irving skulle holde foredrag på festivalen i mai neste år.

- Forbryter

- I mine øyne er David Irving en forbryter, punktum finale. Det han holder på med er så lurvete og dumt at det er helt idiotisk av festivalen å ta i det, sa forfatter Tore Renberg til Dagbladet i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer