SPRER USIKKERHET: David Lynch sier det er uklart om det faktisk blir noen ny runde med «Twin Peaks» eller ei.
Foto: Berit Roald / Scanpix
SPRER USIKKERHET: David Lynch sier det er uklart om det faktisk blir noen ny runde med «Twin Peaks» eller ei. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

David Lynch sår tvil om «Twin Peaks»-oppfølgeren

Regissøren «vet ikke» om det blir noe av likevel.

(Dagbladet): Januar i år kom nyheten alle «Twin Peaks»-fans hadde drømt om i årevis - serien skulle gjøre comeback, og David Lynch skulle stå bak oppfølgeren. 

Kyle MacLachlan, som bekledde rollen som FBI-agent Dale Cooper, kom med kunngjøringa under et pressemøte for tv-kanalen Showtime. Planen var en oppfølger på ni episoder som skulle plukke opp hansken der originalserien fra 1990 lot den ligge.

Det kan vise seg å aldri bli noe av.

- Jeg vet ikke Lynch sprer nå selv usikkerhet rundt prosjektet, ifølge Huffington Post. Under et arrangement i Australia ble regissøren spurt om «Twin Peaks» oppfølgeren fremdeles var på tapetet.

Svaret var alt annet enn oppløftende for fansen av serien.

- Jeg vet ikke. Det er komplikasjoner, svarte Lynch.

David Lynch har med filmer som «Eraserhead», «Blue Velvet», «Wild at Heart», «Mullholland Drive», «Inland Empire», samt «Twin Peaks», markert seg som en av de viktigste, mest originale og mest innflytelsesrike filmskaperne i vår tid. 

Kontraktbråk Filmskaperen gikk så langt i å antyde at beslutninga om å lage «Twin Peaks 2» fremdeles var i det blå, og Lynch skal ha sagt seg «usikker» på serieskaper Showtimes enerett på visninger av serien.

- Vi jobber fremdeles med kontrakten, men jeg elsker «Twin Peaks»-verdenen og jeg elsker karakteren som er i den, la Lynch til.

I Norge hadde serien premiere høsten 1990. Den gikk både fredager og lørdager og samlet til å begynne med mange seere. Etter at det opprinnelige mysteriet, drapet på Laura Palmer, ble avslørt halvveis i serien, falt seertallene.