TREKKER SEG:  David Lynch trekker seg fra den etterlengtede «Twin Peaks»-oppfølgeren. Her avbildet under et Norges-besøk i 2010. Foto: Berit Roald / Scanpix
TREKKER SEG: David Lynch trekker seg fra den etterlengtede «Twin Peaks»-oppfølgeren. Her avbildet under et Norges-besøk i 2010. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

David Lynch trekker seg fra «Twin Peaks»-oppfølger

Uenigheter rundt manuset skal være årsaken.

(Dagbladet): Januar i år kom nyheten alle «Twin Peaks»-fans hadde drømt om i årevis - serien skulle gjøre comeback, og David Lynch skulle stå bak oppfølgeren. 

Kyle MacLachlan, som bekledde rollen som FBI-agent Dale Cooper, kom med kunngjøringa under et pressemøte for tv-kanalen Showtime. Planen var en oppfølger på ni episoder som skulle plukke opp hansken der originalserien fra 1990 lot den ligge.

Det kan vise seg å aldri bli noe av.

- Uenige om manuset I natt sprakk nyheten seriens fans har fryktet den siste tiden: Lynch har trukket seg fra prosjektet.

Årsaken skal være uenigheter omkring manuset.

Det skriver Lynch selv på sin offisielle Twitter-side.

I uttalelsen heter det imidlertid at «Twin Peaks»-oppfølgeren ikke nødvendigvis kanselleres, men blir prosjektet noe av, blir det uten Lynch selv.

- Etter ett år og fire måneder med forhandlinger forlot jeg prosjektet fordi ikke nok penger ble tilbudt til å gjøre manuset slik jeg mente det måtte gjøres, skriver Lynch i uttalelsen.

- Denne helgen begynte jeg å ringe skuespillerne for å fortelle dem at jeg ikke skulle regissere oppfølgeren, skriver «Twin Peaks»-skaperen videre.

Han avslutter uttalelsen slik:

- Jeg elsker «Twin Peaks»-verdenen og skulle ønske ting kunne ha vært gjort annerledes.

Serie-stopp Tidligere søndag kveld verserte det en rekke rykter på nettet omkring den populære seriens framtid. Tidlig ble det hevdet at kanalen Showtime var den som satte en stopper for prosjektet. Det avkrefter Lynch i uttalelsen sin.

Men det er ikke første gang det er spredt usikkerhet rundt den svært etterlengtede oppfølgeren til serien.

I mars bidro Lynch selv til ryktesvirringen da regissøren under et arrangement i Australia ble spurt om planene rundt «Twin Peaks»-oppfølgeren.

- Jeg vet ikke. Det er komplikasjoner, svarte Lynch.

I natt ble det altså klart at disse komplikasjonene som Lynch kalte dem, etter hvert kanskje har blitt for store.

David Lynch har med filmer som «Eraserhead», «Blue Velvet», «Wild at Heart», «Mullholland Drive», «Inland Empire», samt «Twin Peaks», markert seg som en av de viktigste, mest originale og mest innflytelsesrike filmskaperne i vår tid.

I Norge hadde serien premiere høsten 1990. Den gikk både fredager og lørdager og samlet til å begynne med mange seere. Etter at det opprinnelige mysteriet, drapet på Laura Palmer, ble avslørt halvveis i serien, falt seertallene.