David-stjernen

«Idol»-David er 17 år og sexsymbol. Men stjernestatusen har ikke gitt uttelling på kjærlighetsfronten. Der er det knusktørt.

- Jeg er sjokka over hvor godt samarbeidet ble med Espen Lind. Han er en utrolig kul kis, og et talent uten like. Han takler så mange sjangere at det er skummelt. Jeg var litt skeptisk, han har jo vært kjent for å være litt «poppat», men det ble fort motbevist.

- Han er også kjent for å være en utrolig dårlig sjåfør.

- He he. Jeg har aldri sittet på med ham, men Maseratien hans er fin.

- Skal du ha en slik selv hvis du selger nok skiver?

- Jeg skal ha en Fiat. Fiat og campingvogn.

Politisk korrekt

Der har du David Pedersen - Andøyas store sønn - i et nøtteskall. Han er ydmyk til krampa tar deg og politisk korrekt på et nivå man ikke forventer av en 17-åring som er blitt superstjerne over natta.

Men David gjør et poeng av at debutskiva er blitt slik han ville ha den, ikke alle andre. Pedersen er ivrig etter å riste av seg «Idol»-stemplet og etablere seg som en seriøs rockestjerne.

- Det er klart man ikke vil bli forfulgt av det navnet - «Idol»-David. Det er klart. Jeg vil bli husket som David. Jeg føler at vi artister som står igjen, har gjort det veldig bra, sier David.

Han er full av lovord om Kurts debutalbum og hevder han kan alle tekstene.

Kurt og klining

Mange har tro på David. Særlig jentene. Denne sommeren har han forårsaket spontangråt overalt hvor han har vist seg. Guttungen er 17 år og sexsymbol.

- Jeg kan ikke fatte det. Jeg finnes jo ikke sexy, mann. Kåre Conradi og han Gaute er jo langt mer sexy enn meg.

- Men du ser jo bra ut.

- Takk skal du ha, men jeg kan ikke innrømme det. Det stemmer ikke. Jeg vil være artist, ikke sexsymbol. Jeg er veldig fornøyd med den jeg er, og det har ikke noe med utseendet å gjøre.

Hans nyvunne status har ennå ikke gitt uttelling på kjærlighetsfronten.

- Mitt kjærlighetsliv er ufattelig kjedelig. Det er ingen ting interessant å fortelle om i det hele tatt.

- Hva med deg og Tone-Anette fra «Idol»? Dere har blitt koblet sammen?

- Ja, men jeg kan ikke fatte hvorfor. Vi er bare venner.

- Slike vennskap utvikler seg jo ofte til noe mer ...

- Det pleier jo det, men det gjorde jo aldri det. Det blir det samme med Kurt. Aldri i livet om jeg ville klint med ham bare fordi vi er gode venner.

Litt seinere innrømmer David:

- Jeg er faktisk ufattelig dårlig med jenter. Jeg har en tendens til å drite meg ut.

Kjærlighetssorg

I dag kommer debutalbumet, laget i tett samarbeid med Espen Lind og hans makker Amund Bjørklund. Skiva er den mest rockete av de tre «Idol»-knektenes soloprosjekter, og flere har spådd at om ti år er resten av «Idol»-gjengen glemt, mens David fortsatt vil inngå i den norske artistfloraen.

- Jeg håper alle de andre vil gjøre det like bra, altså hvis det er jeg som er igjen om ti år. Men det er jo utrolig kult at folk har tro på meg.

Få blir utsatt for flere fristelser enn mannlige popstjerner, men David lar seg ikke friste.

- Det er ikke interessant å drikke seg drita full og ikke ha peiling på hva du holder på med. Jeg har opplevd at venner av meg har drukket og spydd, men det frister ikke så veldig.

Da frister det mer å ta hånd om låtskrivingen på neste album selv.

- Jeg har skrevet veldig lite av låtene fra «scratch» denne gangen. Jeg er ikke dyktig nok.

- Så det er Espen Linds kjærlighetssorg du synger om?

David flirer.

- Nei, det er det ikke.

TØRR SOMMER: - Jeg har ikke en eneste damehistorie å fortelle. Jeg har ikke fått tid til en liten sommerflørt en gang, sier David Pedersen og forlanger å bli trodd.