David trøstet lillebror

Mathias (10) var den som gråt mest da storebror David røk ut av Idol i går kveld.

Det var tøft for pjokken å takle at broren måtte gi seg i Idol. Blank og litt rød på øynene kom han fram til scenekanten. Og ga broren sin en god og lang klem. Ville ikke slippe liksom.

- En måtte ryke, sa Mathias tappert etterpå.

David virket rørt. Men han gråt ikke. Like god taper som han var da han overraskende røk ut i semifinalen, sa David etterpå:

- Idol er over om et par måneder uansett. Jeg får se på det positive, jeg ble nr 10 av 6500 som meldte seg på.

- Hvordan har du det nå da? spurte mamma Nina Bakke, som hadde fulgt gårdagens finalesending i salen sammen med Mathias.

- Jeg har det helt greit, bedyret David, som måtte tåle blandet kritikk fra dommerne for sin versjon av John Legend-låta «Used to love you». Og seerne stemte altså ikke 20-åringen fra Moss fram i tilstrekkelig grad til å gå videre enda en gang.

Eva Weel Skram var den nærmeste til å ryke ut, tett fulgt av jentesjarmøren Christian Stenseng. Men det ble David som med grei margin tapte.

- Det skal bli godt å få ham hjem. Han har vært borte så lenge. Først i Mexico, og nå med Idol. Det har vært tomt hjemme uten David, sa mamma Nina.

- Og David tåler å ryke ut. Han er nok lei seg inni seg nå. Men om kort tid er han på beina igjen, spådde mamma.

Ingen av dommerne trodde David ville ryke. To av dem mente Erik Flaa måtte gå. En mente Mari Vestbø og en trodde Eva Weel Skram.

Sistnevnte er nå redd for å ryke ut neste ut neste gang _ som er filmaften. Hun tror hun har valgt nok en vanskelig låt:

- Jeg er stolt over at jeg klarte å gå videre her i kveld med en låt av Erykha Badu. Som kanskje ikke så mange kjenner til. Neste gang skal jeg synge en James Bond-låt, «Tomorrow never dies» med Sheryl Crow, og er plutselig blitt usikker på om den også er for vanskelig og for ukjent for de som ser Idol. Kanskje jeg ryker ut av Idol på feil sangvalg? undret 19 år gamle Eva.

Trøst: Lillebror Mathias måtte trøstes av utslåtte David Bakke. Mamma Nina Bakke i bakgrunnnen.