David

Idolet med lengst holdbarhet.

CD: Av de tre «Idol»-gutta som har fått platekontrakt med BMG, peker David Pedersen (17) fra Andøya seg ut som den mest bærekraftige popsatsingen hvis vi ser noen plater fram i tid.

David er en slik gutt som før eller siden ville blitt plukket opp av platebransjen uansett. Han har stemmen og utseendet som skal til for å bli en kommerspopstjerne med lang holdbarhet.

Skatepunk og nu-metal

«Wild At Heart» er ingen fantastisk plate, men et høyst akseptabelt popprodukt. Vel burde noen voksne, ansvarlige mennesker i produksjonsteamet (hei, Espen Lind) satt ned foten når David vil planke sin Green Day-favoritt «Basket Case» (om mulig en dårligere cover enn Kurts «Ordinary World»), men resten av albumet har den variasjonen og mangesidigheten som savnes så sterkt på Kurt-albumet.

David har et større register å spille på. Han kan være både en mannlig Avril Lavigne og en croonende Robbie-type, og flørte med både skatepunk- og det yngste nu-metalsegmentet uten at det blir teit eller påtrengende.

Den egentlige vinneren

Dessuten har han Espen Lind luskende rundt i kulissene - en mann som er god å ha når man vil gi gjennomkommersielle og tilsynelatende glatte popprodukter noen skarpe kanter. David selger neppe like mye som Kurt, men han hadde fortjent det.

Da gjenstår det bare å høre hva slags nivå Ronan Keating fra Brumunddal kommer til å legge seg på, men magefølelsen sier allerede at David Pedersen er den egentlige «Idol»-vinneren.