Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

@davidbowie.com

Nå kan du få David Bowie som internettleverandør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettet vrimler av musikk- og kjendissider av varierende kvalitet. Den svenske avisa Expressen betegner BowieNet som noe av det beste som finnes innen musikk på nett.

Revolusjon

- Internett er en revolusjon, sier David Bowie i et intervju med nettmagasinet Yahoo Internet Life.

Bowie begynte å interessere seg for Internett tidlig på 90-tallet gjennom venner. I 1993 begynte han å manipulere egne bilder digitalt. Siden har det bare gått én vei.

Variert tilbud

BowieNet ble etablert for under ett år siden, og mer enn 10 000 registrerte brukere betaler vel 160 kroner i måneden for tjenester som personlige hjemmesider, tilgang til 3D snakkerom, egen internettoppkobling og online shareware. I tillegg får du en egen e-mail med domene-navnet @davidbowie.com

De som velger å beholde sine egne leverandører, slipper billigere unna.

Felleskap

På Bowienett kan du kjøpe Bowie-stash som T-skjorter, plakater - og selvsagt musikk. Men BowieNett dreier seg om mer enn profitt. - Jeg er opptatt av å skape et fellesskap, sier Bowie som oppfordrer brukerne til å bidra aktivt til sidene gjennom å komme med ideer og spørsmål. Nettsidene er sterkt preget av Bowie selv, som er inne på sidene daglig. Det skal være gode muligheter til å treffe på ham i snakkerommet. Han arrangerer blant annet nettreff med seg selv og andre kjente musikere.

Banebrytende var Bowies interaktive konkurranse om beste sangtekst til en av hans låter. Etter å ha lest flere tusen svar er han ikke riktig sikker på om han kommer til å gjøre noe lignende en gang til...

Computermote

Selv går David Bowie i butikken og kjøper platene sine, og han ser ikke for seg en framtid der den lokale platesjappa ikke finnes.

- Jeg tror det vil bli en fifty-fifty fordeling mellom handel på nettet og handel i butikken. Innpakningene forsvinner, og vi kommer til å brenne inn egne Cder med sanger vi har valgt på forhånd.

- Nettet kommer til å forandre alt vi kjenner til, tror Bowie, som knapt kan vente til den dagen datamaskinene kommer i form av klær til å ha på kroppen.

- Vi kommer til å se ut som Devo alle sammen, spår han.

David Bowie sier han er rask på tastaturet, men er elendig i staving og er helt avhengig av stavekontroll.