Davy refser ukulturen

Enkelte journalister forstår tydeligvis ikke at de er helt vanlige mennesker, men vifter med pressekortet og forlanger fordeler. Denne ukulturen må lukes bort, sier Davy Wathne til BA.

NRK-sportens Dag Erik Pedersen fikk gratis fliser på badet mot at leverandøren ble nevnt i en reportasje i Se & Hør.

Flere ansatte i TV 2 skrev klagebrev til Bergen Parkeringsselskap og forlangte å få parkeringsbøter annullert. De brukte TV2s brevark og konvolutter.

Den foreløpige siste skandalen med journalister i hovedrollen skjedde for to uker siden. En NRK-medarbeider skal angivelig ha tatt frem pressekortet da en krangel med andre passasjerer på et fly tilspisset seg.

«Dere vet faen ikke hvem dere bråker med», skal journalisten ha ropt til flere av passasjerene.

Denne ukulturen vil en av Norges mest profilerte journalister, TV2s Davy Wathne, ha en slutt på, skriver BA.

Det er viktig at vi forstår og blir enige om at journalister er helt vanlige mennesker. Vi er ingen riddere i rustning som rir rundt på vår høye hest i samfunnet og ellers lever et prikkfritt liv.

- Problemet er at det finnes journalister som ikke er seg sin rolle bevisst. De har ikke integritet, og de klarer ikke å skille mellom privatliv og jobb. Det sier seg selv at du ikke kan begynne å vifte med et pressekort hver gang noe går imot deg i privatlivet.

- Jeg regnet ærlig talt med at en journalist skjønte at han gjorde noe galt da han fikk gratis fliser på badet mot tekstreklame i Se & Hør og annonseplass i lokalavisen. Det er jo uhørt, sier Wathne.

ARG DAVY: - Det sier seg selv at du ikke kan begynne å vifte med et pressekort hver gang noe går imot deg i privatlivet, sier Davy Wathne. Nå vil han ha slutt på at oppblåste journalistkolleger tror de kan oppføre seg som de vil.