<strong>I TENKEBOKSEN:</strong> Sportsjournalist og TV 2-anker Davy Wathne skal bruke det neste halvåret på grubling. Han vet ikke om han fortsetter i TV 2 etter nyttår.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I TENKEBOKSEN: Sportsjournalist og TV 2-anker Davy Wathne skal bruke det neste halvåret på grubling. Han vet ikke om han fortsetter i TV 2 etter nyttår. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Davy Wathne (66) om EM-vrakinga: 
- Tok det for gitt

Sportslegenden skal bruke tida fram til nyttår på å bestemme seg om han blir i TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tok det vel for gitt at jeg var en del av EM-sendingene i år, men jeg må nesten akseptere at tida går, og at man går ut på dato. Jeg har full respekt for hvordan sjefene disponerer troppene, men jeg var forbauset og overrasket, sier Davy Wathne til Dagbladet.

66-åringen har utbrodert tankene om jobbsituasjon og mediebransjen i intervjuer med både fagbladet Journalisten og Dagsavisen de sist dagene.

Kan bli foredrag

Wathne sier til Dagbladet at han nå er inne en tenkeperiode fram til nyttår. Innen den tid har han bestemt seg for om han fortsetter som journalist, eller går av med pensjon.

- Nå skal jeg jobbe som anker i sportsnyhetene ut året, så skal jeg tenke meg godt om på hva som skjer videre. Jeg må vurdere om jeg pensjonerer meg, og hva det innebærer. Om det blir foredrag eller andre ting vet jeg ikke, sier Wathne.

- Tenker på de yngre

Han har snart jobbet i TV 2 i 25 år, og begynte karrièren som frilanser i Bergens Tidende i 1970.

- Situasjonen min er uansett helt fri og framtida er rosenrød. Jeg tenker mer på de ultrakompetente unge menneskene som kan miste jobben i TV 2, fortsetter han.

Det var i mai TV 2 varslet om kutt på 350 millioner kroner innen 2020. Alle ansatte har fått tilbud om sluttpakker.

Flere profiler forlater nå kanalen. Blant annet har nyhetsanker Jan Øvind Helgesen (66) meldt sin avgang.

Flere profiler slutter

Nyhetsanker Mah-Rukh Ali har sagt ja til sluttpakke i TV 2, og starter etter sommeren som distriktsredaktør i NRK Buskerud.

Programleder for økonominyhetene Jan Ove Ekeberg bekreftet overfor Dagbladet at han slutter i TV2 for å fokusere fullt og helt på forfatterkarrieren.

Før påske ble det også kjent at kanalen hadde informert sine ansatte om omfattende kutt i stillinger i Bergen.

- En bauta

Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sier til Dagbladet at han ikke har noe å tilføye, og henviser til uttalelsen i Journalisten tirsdag:

- Det er ingen grunn for Davy til å stoppe opp og gruble for mye. Han bør heller være på full fart framover som den TV 2-profilen han er. Selv uten EM kunne han denne sommeren velge i OL i Rio, God Sommer Norge, Sportsnyhetene, Arctic Race, Fotballkveld, FotballXtra, Norway Cup og Tippeligaen. Hvis det er en avskilting er vi moden for skraphaugen, alle mann. Davy må få tenke hva han vil, men TV 2s vilje til å satse på Davy er i hvert fall urokkelig. Han er en bauta, sa han til fagbladet.

- Du er syk! Du er syk! Du er helt sinnssyk!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer