Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Db.no lager nye filmsider

Se hva vi har fått til.

FILMFORSIDEN: Vil ha et mye renere og mer funksjonelt uttrykk, og inneholder flere elementer enn den har gjort til i dag.
FILMFORSIDEN: Vil ha et mye renere og mer funksjonelt uttrykk, og inneholder flere elementer enn den har gjort til i dag. Vis mer

||| (Dagbladet.no): Dagbladet.no har lansert nye filmsider.

De er ikke ferdige, vi har mye igjen, men vi synes det er mye morsommere å kjøre på og få ut det vi har fått til så langt. Så får vi også anledning til å hente innspill fra dere.

Hva kan vi gjøre annerledes? Skriv gjerne i kommentarfeltet under saken.

Forbedring 1: Filmforsiden
Vi har lyst til at så mange som mulig av dere besøker Dagbladet.no/film daglig.

Her vil du finne siste nyhetsartikler, anmeldelser og kommentarer fra våre journalister og anmeldere. Vi har gjort siden renere og mer oversiktlig, i tillegg bruker vi filmfargen svart i toppmenyen.

Hver dag vil vi legge ut de ferskeste trailerne og klippene fra filmverden. Vi publiserer den ukentlige filmtoppen, som viser hvilke filmer som går best på kino, og den ukentlige oversikten over kinopremierer og dvd-utgivelser.

Daglig vil vi også legge ut en lenke til Se.nos oversikt over hvilke filmer som går på tv. Et søkefelt til Dagbladet.nos filmbase vil være lett synlig høyt på siden.

Vi prioriterer filmstoff, men vi innser selvsagt at Dagbladet ikke er i nærheten av å få med seg alt som skjer i filmverden. Derfor velger vi å ha med en nyhetsfeed fra tre kolleger i bunnen av filmforsiden: Norske Rushblogg og Montages, samt amerikanske Slashfilm.

Forbedring 2: Trailere
Dagbladet.no skal ha den beste trailersiden i Norge. Vi vil publisere nye filmtrailere fortløpende, og med en gang de er tilgjengelige fra amerikanske kilder som Apple og Yahoo.

I tillegg vil vi selvsagt ha trailere fra alle norske filmer.

TRAILERNE: Skal vise de siste trailerne og klippene fra USA. Oppdateres daglig.
TRAILERNE: Skal vise de siste trailerne og klippene fra USA. Oppdateres daglig. Vis mer

Allerede nå kan du besøke Dagbladet.no/film/trailere for å se rundt 1000 trailere og klipp fra kommende filmer.

I løpet av noen dager vil basen være fullt ut oppdatert, og du vil få muligheten til å legge inn en RSS-feed så du kan få beskjed med en gang det kommer nytt innhold.

Forbedring 3: Filmbasen
Vi har en base med over 124 500 filmer og 383 000 filmpersoner. Den er kanskje ikke like omfattende som IMDB på alle funksjoner, men skal til gjengjeld være best på norsk film.

Vi jobber med en redesign, og har til nå fått laget nye sider for filmoppføringene (personoppføringer - som skuespiller og regissør - gjenstår). Denne er inspirert av Se.nos tv-seriebase, også den under utvikling.

Se her eksempler på sidene til «Max Manus», «Terminator Salvation» og den kommende «Iron Man 2».

Vi er på svært god vei til å ha bilder fra samtlige filmer som er gitt ut de siste 10 årene (dette arbeidet vil være fullført innen få dager), og trailere på mange av dem. Brukeranmeldelser og terningkast fra den gamle basen er overført til den nye, og du er hjertelig velkommen til å skrive flere anmeldelser.

De kommende ukene skal våre utviklere skru, justere og lage flere helt nye funksjoner. Hva mener du vi bør prioritere?

FILMBASEN: Under utvikling. Til nå har vi laget nye sider for filmoppføringene. Her er eksemplet fra «Frost/Nixon».
FILMBASEN: Under utvikling. Til nå har vi laget nye sider for filmoppføringene. Her er eksemplet fra «Frost/Nixon». Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling