MOTSTRIDENDE: Jeg kan ikke forstå hvorfor Dagbladet oppfører seg sånn på nett når avisa har ledende, gode feministiske skribenter som Martine Aurdal, Marte Michelet og Marie Simonsen i papiravisa. Ofte tar jeg meg selv i å undre hva i alle dager de tenker når de sjekker ut hva kollegaene på db.no har lagt ut på nettsida.
MOTSTRIDENDE: Jeg kan ikke forstå hvorfor Dagbladet oppfører seg sånn på nett når avisa har ledende, gode feministiske skribenter som Martine Aurdal, Marte Michelet og Marie Simonsen i papiravisa. Ofte tar jeg meg selv i å undre hva i alle dager de tenker når de sjekker ut hva kollegaene på db.no har lagt ut på nettsida.Vis mer

Db.no ødelegger for likestillinga

- Har ledende feminister i staben, og samtidig mest nakenhet på forsiden.

Ny dag på jobb og ny dag på nettavisene. Men hva er det egentlig som foregår på nettsida deres, Dagbladet? Først tenkte jeg dette må være et blaff som går over, men det gir seg tydeligvis ikke og det ser heller ikke ut til at dere har tenkt til å skjerpe dere. Dere stiller i en helt egen liga i Norge og det er ingen andre aviser som oppfører seg som dere. Ikke Bergens Tidende, Dagsavisen, Aftenposten, Klassekampen, ikke engang VG er like drøye som dere.

Jeg kan ikke forstå hvorfor Dagbladet oppfører seg sånn på nett når avisa har ledende, gode feministiske skribenter som Martine Aurdal, Marte Michelet og Marie Simonsen i papiravisa. Ofte tar jeg meg selv i å undre hva i alle dager de tenker når de sjekker ut hva kollegaene på db.no har lagt ut på nettsida.

Tenker de ansvarlige for db.no noen gang over hvem som leser saken om dattera til Pushwagner som er naken i en musikkvideo? Ikke bare kan alle se filmen, dere har også tatt dere bryet med å lage stillbilder man kan se på nedover på siden. Det er utelukkende den nakne kroppen som bærer saken.

Under saken om at en kvinne er voldtatt i Farsund kan en få se bilder av en leddkledd Lady Gaga, møte de enorme brystene til Miranda Kerr og rumpa til Rihanna. Dere tenker kanskje dere har skutt gullfuglen med serien «Jomfru i nød» (for øvrig en helt absurd serie) som gir dere mulighet til å legge ut bilder av glamourmodeller hver eneste dag. Dere trenger ikke lengre vente på «nakennyheter» fra tyske bilkalendere, bilder av Triana eller Jenny Skavlan fra FHM eller ALFA, nå har dere selv produsert er årsak til å trykke lettkledde bilder hele tiden.

Jeg regner med at dere legger ut disse sakene fordi de gir mange klikk, som igjen gir reklameinntekter på sida og kanskje dere også tenker at det er dette folk vil ha. Dette er trist. Folk fortjener bedre. Spesielt fortjener barn og ungdom bedre. Tenker dere noen gang over hvordan nettsida deres preger både selvtilliten og virkelighetsforståelsen til for eksempel gutter og jenter i puberteten?

Mange mener «Trekant» på NRK går for langt og kanskje ikke er bra for unge. «Trekant» er ingenting i forhold til dere, «Trekant» er folkeopplysning i forhold. Der «Trekant» er et program om unge og sex og kan være eksplisitte, er dere en nyhetsside. Dere gir inntrykk av at det man leser er viktig og sant. Det er det ikke.

Norge er et lite land, og vi har muligheten til å være foregangsland når det gjelder framstilling av kjønn og likestilling i media og mange aviser tar heldigvis dette ansvaret på alvor. Vi har faktisk en mulighet til å lære unge at det ikke er utseende som definerer hvem du er, eller at utseendet er din viktigste egenskap. Dagbladet har en mulighet og et ansvar som dere kaster bort. Dere versting i klassen. Det er skammelig at dere motarbeider likestillingsarbeidet i Norge. Det er et viktig arbeid som vil lære unge gutter og jenter om respekt og likestilling, og at det viktigste ikke er hvordan de ser ut.