D.D.E. - medlem anmeldt for trusler

TRONDHEIM: D.D.E.-gitarist og låtskriver Frode Viken er anmeldt til politiet for sjikane og trusler, etter en høylytt krangel på en kafé i Namsos.

Bak anmeldelsen står Johnny Nilsen i firmaet Namsos Management AS.

- «Egentlig skulle jeg knust trynet på deg,» var det jeg sa til Johnny Nilsen. Jeg skjelte ham ut etter noter, med ekstremt høy stemme, forteller Frode Viken (45) til Dagbladet.

Den hete striden mellom de to namsosingene handler om uttrykket «aill' mot aill'», som er en del av tittelen på D.D.E.s nye cd.

Utelivet

Johnny Nilsen driver som impresario i lokalmiljøet. Rett før D.D.E.s nye cd kom ut, rykket han inn en annonse om utelivet i byen med «aill' mot aill'» som blikkfang. At D.D.E.-plata heter «Vi ska fæst - aill' mot aill'», hadde han fått vite da han så D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo i «Først & sist» med Fredrik Skavlan på tv.

Frode Viken og de andre i gruppa reagerte sterkt på dette. De vil ikke at Johnny Nilsen skal bruke D.D.E.s suksess til noe som helst.

- Johnny Nilsen og jeg er ikke venner. Vi er ikke arbeidskolleger. Det ville jeg si ifra om, høyt og tydelig, på kafeen, fortsetter Frode Viken.

Aldri slått

Krangelen oppsto en formiddag i påskeuka. Når det gjelder utsagnet om at han «egentlig» skulle slått Johnny Nilsen i ansiktet, sier Viken dette:

- I og med at jeg sier egentlig , så forklarer jeg jo at jeg ikke gjør det. Jeg kunne gjort det der og da, men jeg har aldri lagt hånd på et menneske i hele mitt liv. Etterpå forklarte jeg hva jeg skulle gjøre - at jeg skulle fortelle folk hvem han egentlig er, hvis han ikke fjernet seg fra meg, utdyper Viken.

Han skulle møtt til politiavhør i går, men avhøret er utsatt til i dag. Det virker som om han tar anmeldelsen med fatning.

- Det er det samme for meg, vi liker litt styr. I den bransjen her er det jo ikke noe annet, sier Viken og ler.

Godtar ikke sjikane

Johnny Nilsen, som står bak politianmeldelsen av Frode Viken, sier han vil fortsette å bruke D.D.E.-uttrykk i sin egen markedsføring.

- Hvis gutta i D.D.E. er redde for at folk tar feil, betyr det at de har markedsført seg utrolig dårlig, sier han til Namdals-Avisa, og understreker at han ikke godtar å bli utsatt for sjikane og trusler.

Nilsen har ventet på en beklagelse, noe han ikke har fått. Derfor opprettholder han anmeldelsen.

I D.D.E.s plateselskap Norske Gram AS er det sparsomt med kommentarer, men artistsjef Kari Thorvik uttrykker forståelse for at Viken reagerer på at Johnny Nilsen bruker «Aill' mot aill» i markedsføringa.

- Jeg aner ikke hva dette dreier seg om, og jeg kan derfor ikke kommentere saken, sier Norske Gram-direktør Gunnar Hordvik.

VERBALT SLAGSMÅL:Frode Viken (45) skriver låter og spiller gitar i D.D.E. I dag skal han i politiavhør.