FRA RØDT TIL BLÅTT: DDE-Bjarne Brøndbo var mangeåring Arbeiderparti-medlem. Tidligere i år brøt han med partiet og meldte seg inn i Høyre. Nå går han ut mot Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. Her sammen med statsminister Erna Solberg fra et Høyre-møte i mai, der han sang og oppildnet partifrender før valgkampen. Foto: NTB Scanpix
FRA RØDT TIL BLÅTT: DDE-Bjarne Brøndbo var mangeåring Arbeiderparti-medlem. Tidligere i år brøt han med partiet og meldte seg inn i Høyre. Nå går han ut mot Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. Her sammen med statsminister Erna Solberg fra et Høyre-møte i mai, der han sang og oppildnet partifrender før valgkampen. Foto: NTB ScanpixVis mer

DDE-Bjarne ser rødt: - Direkte ødeleggende for landet vårt

Frykter LO og Arbeiderpartiet.

Bjarne Brøndbo har kastet seg ut i valgkampen for sitt ny parti, Høyre. På kort tid har DDE-vokalisten gått fra å se rødt til å se blått.

Tidligere i år meldte Brøndbo seg ut av Arbeiderpartiet, og kort tid etter ble det kjent at han hadde meldt seg inn i Høyre.

Frykter AP og LO

Nå frykter Brøndbo de nære forbindelsene mellom Arbeiderpartiet og LO, og engstelsen gir han uttrykk for på Instagram, der han er avbildet foran et LO og et Ap-telt i Levanger.

«På Levanger fikk jeg nok et stygt bevis for de alt for tette båndene mellom Arbeiderpartiet og LO. LO har altfor stor makt og har glemt sin mulighet for å ta samfunnsansvar. Direkte ødeleggende for landet vårt. Jeg blir så oppriktig bekymret. #stem #taansvar #erna».

– Jeg ønsker ikke å si noe utover det jeg har lagt ut på Instagram, sier Brøndbo til Dagbladet.

Fra Ap til Høyre

Etter å ha vært mangeårig Ap-medlem, og flere ganger underholdt på Aps landsmøter i Folkets Hus, fikk DDE-sjefen plutselig nok av både Ap og fagbevegelsen.

Det var «bekymring for fagbevegelsens detaljstyring av Ap i enkeltsaker» som sørget for at han skiftet farge fra å være rød til blå.

I mai deltok Bjarne Brøndbo på Høyres kampanjesamling på Gardermoen sammen med 400 høyrefolk fra hele landet.

Deltok på Høyre-samling

– Høyre er det eneste partiet som kan ta kampen og ta de upopulære avgjørelsene som må tas for å verne om velferdsstaten vår, sa Bjarne Brøndbo fra scenen, før han sang Alf Prøysens «Jørgen hattemaker» og DDE-hiten «Det umulige e mulig».

DENGANG DA: Her takker daværende statsminister Jens Stoltenberg Bjarne Brøndbo for støtten. Foto: NTB Scanpix
DENGANG DA: Her takker daværende statsminister Jens Stoltenberg Bjarne Brøndbo for støtten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Før han forlot podiet, etter å ha blitt takket av statsminister Erna Solberg, avsluttet han på denne måten:

– Nå er det slik at når jeg går ut bakdøra, så må dere klare dere selv. Men hvis dere støter på noe trøbbel, så er det bare å ringe.

Flere har kommentert Brøndbos Instragram-utspill, med tommel opp og meldinger som «Så sant, så sant. Vi heier på deg».

Men også noen syrlige og uenige kommentarer er lagt til lenka, som:

«Arbeiderpartiet ble stiftet for å organisere arbeidstakere og fagbevegelsen til kamp for et mer rettferdig, og sosialistisk samfunn. Trodde dette var allmenn kunnskap, jeg» og «Lenge siden du har vært ansatt noe sted du, tror jeg. NHO støtter høyre. At lo og fagbevegelsen med sin historie støtter Ap er en selvfølge enten du liker det eller ikke. Men rai rai».

NHO og Høyre da, Bjarne?

Bjarne Brøndbo driver, det han omtalte på Høyre-møtet, som «en liten bedrift med 15 ansatte». På møtet mener han at Høyre legger skatte- og avgiftsnivået bedre til rette for slike som ham.

Men på Instagram møter Brøndbo mer motstand for sitt politiske utspill:

«LO for mye makt? Du mener at arbeidstakerne har for mange rettigheter?», og: «Du er ikke like bekymret for tilsvarende bånd mellom NHO og Høyre da, Bjarne. Det du farer med i denne saken er, med respekt å melde, bare tull».

«Ingen kommentar»

– LO-leder Hans-Christian Gabrielsen har ingen kommentar til Bjarne Brøndbos Instagram-post, er svaret Dagbladet får fra fagbevegelsens informasjonsavdeling.

Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng, sier dette om innlegget:

– Det er velkjent at Bjarne Brøndbo er i en alvorlig arbeidskonflikt med fagbevegelsen. Vi tolker dette utspillet som et uttrykk for frustrasjon i forbindelse med den pågående konflikten.