GOD INNTEKT: Namsos-bandet D.D.E. har snudd økonomien. Her representert ved frontfigur Bjarne Brøndbo. Foto: Anders Grønneberg
GOD INNTEKT: Namsos-bandet D.D.E. har snudd økonomien. Her representert ved frontfigur Bjarne Brøndbo. Foto: Anders GrønnebergVis mer

D.D.E. omsatte for 12,4 mill i fjor: - Vi har gjort flere grep

For bare to år siden var situasjonen ganske annerledes.

DDE fikk et solid inntektshopp på 25 prosent i 2015, men overskuddet før skatt falt like mange prosent som omsetningen økte.

Driftsselskapet Rai Rai Entertainment omsatte for 12,4 millioner kroner i fjor, mot 9,9 millioner i 2014. Men både driftsresultatet og resultat før skatt ble svekket med rundt 300.000 kroner og endte på henholdsvis 1 og 0,9 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

«Den marginale resultatforskjellen fra 2014» for klares i årsberetningen med «nødvendige investeringer som følge av endringer i drift og leverandøravtaler».

For bare to år siden var situasjonen ganske annerledes for trønderbandet. Da endte de nemlig med et underskudd på 0,9 millioner kroner. Det gikk raskere enn ventet å snu minus til pluss, forteller daglig leder Eivind Berre.

- Vi har gjort flere grep. Spesielt har vi måttet tilpasse oss endringer i bransjen. Vi drifter ikke selskapet for å gi aksjeutbytte til aksjonærene. Målet er likevel å bygge en kapitalbase som muliggjør fortsatt investering i merkevare og sunn økonomisk drift, sier han.