Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

D.D.E. på skattetoppen

TRONDHEIM (Dagbladet): Det går stadig likar for D.D.E., som har havnet på skattetoppen i hjembyen Namsos. Og ordføreren jubler over rockebandets solide bidrag til kommunekassa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med selskapet Buy Buy Records AS hadde D.D.E. i 1996 nest beste skattbare resultat av samtlige bedrifter i Namsos. Det kjente rockebandet var også den bedriften som skattet tredje mest til byen- og det setter selvsagt ordfører Snorre Ness stor pris på.

- Kjempemessig, sier Ness til Dagbladet om D.D.E.s bidrag til kommunekassa.

- D.D.E. er positive ambassadører for Namsos og Namdalen. Én ting er at de greier å gjøre den jobben de gjør som profesjonelle musikere. At de samtidig har organisert seg på en slik måte at det fører til skattekroner, er en kjempemessig sak, sier en smørblid ordfører.

Ifølge Namdals-Avisa hadde D.D.E.-selskapet et skattbart resultat på 4,5 millioner kroner i fjor. Av dette ble det betalt 1,3 millioner kroner i skatt til det offentlige.

Styreleder Håkon Romuld forklarer suksessen med godt salg av bandets siste CD, «Det går likar no», samt mange spillejobber.

CD-en solgte i rundt 250000 eksemplarer, men den største inntektsposten var likevel spillejobbene. Den totale omsetningen var i fjor på hele 12,4 millioner kroner, og den største utgiftsposten var lønn til bandmedlemmer, booking, mannskap og leie av utstyr.

Buy Buy Records AS hadde i fjor et overskudd på 3,2 millioner kroner. Av dette er 546000 kroner avsatt til aksjonærutbytte.

Selskapet har i dag 12 aksjonærer, deriblant de seks bandmedlemmene som hver har ti prosent av aksjene.

Hele Norges coronakart