D.D.E. satser på krøtterbilsjåfør

TRONDHEIM/NAMSOS (Dagbladet): Krøtterbilsjåfør Terje Thorsen (41) fra Namsos er første artist på D.D.E.s eget plateselskap Rai-Rai Entertainment. Et selskap D.D.E. har store planer med. - Vi begynner litt forsiktig, men på sikt har vi ambisjoner om å gjøre dette til et betydelig plateselskap i norsk sammenheng, sier daglig leder og D.D.E.-keyboardist Bård Iversen.

Forlot Sirkus

Rai-Rai Entertainment er både et plateselskap og et artistbyrå. Det ble startet for å ta over D.D.E.s booking og management.

Den populære Namsos-gruppa forlot managementbyrået Sirkus for å få større kontroll over egen karriere.

- Meningen er at det nye selskapet skal gi oss flere bein å stå på, slik at vi kan leve godt også når vår egen karriere er over, sier Iversen.

Egne plater

Fredag lanserte D.D.E sin juleplate «No e D.D.E. jul igjen». Da har gruppa bare to CD-utgivelser igjen på sin kontrakt med Norske Gram, men de vil ikke spekulere på om de da går over til å gi ut platene sine selv.

- Muligheten er der, men det er ikke sikkert tidspunktet er riktig. Det kan godt hende at vi fortsetter å gi ut plater på et annet selskap, men det får vi se på når det blir aktuelt, sier Bård Iversen.

Krøtterbilsjåfør Terje Thorsen fikk spilletid i D.D.E.s platestudio i førtiårsgave. Kompisene samlet sammen 6000 kroner, slik at han kunne få laget sin egen singel.

- Er kry!

D.D.E.-medlem og produsent Terje Tranaas likte det han hørte, og slik ble krøtterbilsjåføren første artist på det nye plateselskapet med CDen «Thorsen».

- Jeg er kry av å bli vist så stor tillit. Det er helt utrolig å få slik drahjelp fra D.D.E., sier Terje Thorsen til Dagbladet.

I åtte- ti år har han laget tekster i lastebilen og melodier hjemme i stua. Nå har han skaffet annen sjåfør til krøtterbilen, slik at han kan satse hundre prosent på artistkarrieren.

- Jeg kjører løpet nå, så er det iallfall prøvd, sier Thorsen.

På den nye CDen finner du 12 låter med ekte trønderrock. Fire blad Thorsen bidrar med koring og fire D.D.E.-medlemmer gir musikalsk støtte på plata.