D.D.E. vil feste evig

TRONDHEIM (Dagbladet): D.D.E. gir mandag ut sin åttende CD, «Vi ska fæst», og truer samtidig med å fortsette festen til evig tid. - Karrieremessig kommer vi aldri til nachspielet, sier «gla'gutan» fra Namsos.

Les Dagbladets anmeldelse

- Vi gir ut ei festplate fordi det er det vi driver med, sier låtskriver Frode Viken.

Egentlig skulle det bli et livealbum. Men så kom Viken med så mange nye låter at det holdt til en helt ny CD.

- Dette er den eneste gjennomførte festplata vi har laget. Mange tidligere D.D.E.-låter brukes som festmusikk, men det er først på denne plata vi behandler fest som tema, sier Terje Tranaas.

Egenprodusert

Det er i hans lydstudio alle låtene er spilt inn, produsert av gruppa selv. De har prøvd å gjenskape stemningen fra konsertene, ved å spille inn låtene live i studio. En av sangene («Alarm! Full fyr») ble ferdig innspilt på rekordraske 30 minutter.

- «Jippi»-plata var veldig produsert. Der var det mye studioteknikk. På «Vi ska fæst» høres vi mer ut som vi gjør live. Vi føler at vi har fått med noe av energien vi har på scenen, sier Arnt Egil Rånes.

D.D.E. har mange års erfaring å høste av når de skal lage ei festplate. Alle bandmedlemmene har mer eller mindre minneverdige opplevelser fra festlokalet.

Festdebut

- Jeg var nykonfirmert da jeg første gang fikk lov til å gå på fest på Solvoll forsamlingshus i hjembygda. Tror jeg hadde med meg tre pils, men ble så full av jeg måtte gå bak kinoen og kaste opp. Jeg var hjemme før klokka 23. Det var debuten, sier Bjarne Brøndbo.

- Jeg kom ikke så langt engang, sier broren Eskil Brøndbo.

- Min festdebut startet med vorspiel klokka 16 om ettermiddagen, med ei kasse øl og ei flaske Finlandia. Jeg spydde på vei til festbussen, sånn at jeg måtte kjøres hjem før festen startet.

Ikke bare fyll

D.D.E. er også en festglad gjeng når de er ute på tur. Før kunne de legge inn noen fridager på sine turneer, men det har de sluttet med.

- Det ble for fristende å feste. Vi fant ut at det var hardere å ha fri enn å jobbe, ler Namsos-gjengen.

De glade guttene i D.D.E. understreker at «Vi ska fæst» ikke først og fremst handler om flatfylla, men om alle typer festlig lag.

- Vi spiller gjerne på fester der det er folk fra 15 til 50 år. Den kunnskap om festkultur en 40-åring kan formidle til en jypling på 15, tror vi er verdifull, sier Bjarne Brøndbo.

GODT I FARTA: D.D.E. slipper ny plate mandag og drar seinere på en omfattende turné. I løpet av sommeren skal de holde 50- 60 konserter rundt omkring i landet. Fra venstre: Frode Viken, Bård Jørgen Iversen, Eivind Berre, Eskil Brøndbo, Arnt Egil Rånes, Terje Tranaas og Bjarne Brøndbo.