D.D.E

Etterkommeren til dansebandet After Dark. Namsosbandets karriere startet for alvor i 1991 med 200 000 i startkapital fra Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond (SND). Fusjonerte bygdedansen med trønderrocken og krydret det hele med målrettet markedsføring og stor kommersiell teft fra trondheimsselskapet Norske Gram.

Norges suverent mest populære band på 90-tallet med 593 000 plater på litt over fem år. «Det går likar no» er en av tidenes mestselgende norske album med 251 000 solgte (fem ganger platina). Det er nesten, men bare nesten, så de overgår Åge Aleksandersen, for øvrig en av D.D.Es gode medhjelpere.

Men det er trolig som konsertband D.D.E har sin store styrke. 180 000 nordmenn fikk med seg gruppas konsertturnè våren og sommeren 1998. Ved siden av suksessen har er D.D.E det beste eksempelet på at det fortsatt er store skiller mellom bygd og by i Norge. Mens gruppa er konger i distriktene, representerer de alt det urbane Oslo-innbyggere forakter ved bygde-Norge.

Dette har også gitt seg utslag i at D.D.E. til tider har fått usedvanlig hard behandling av musikkanmelderne i Akersgata. Men våren '98 snudde vinden. Mens D.D.E sang om hvor lite urbane de er i låta «Bondeknøl», vanket det pene terningkast i både VG og Dagbladet.

Hvis du bare skal på en bygdefest i ditt liv, dra på en med D.D.E.