Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

D.D.E.s ukjente teknofetter

Brødrene Brøndbo i D.D.E. hilser sin fetter Rune velkommen til familiens musikkstall med hans moderne drum&bass-musikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han er rimelig speisa. Det virker som han har helt andre tanker i hodet enn det vanlige folk har, sier D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo.

- Han ble litt annerledes fordi han flyttet fra Trøndelag og slo seg ned på Østlandet, legger han til i en spøkefull tone.

Han stiller seg absolutt ikke negativt til et samarbeid med fetteren, selv om de jobber på to vidt forskjellige planeter musikalsk sett.

- Rune er hot innen sin musikalske sjanger, og vi er hotte på vår måte, sier Bjarne Brøndbo.

To ting felles Brødrene Brøndbo og fetteren Rune Brøndbo har to ting felles:

De er i slekt og de spiller dansemusikk. Der opphører også likhetstrekkene.

Fetteren Rune Brøndbo, som også kaller seg Sternklang, har laget musikk for klubb- og natteliv. Albumet «Freestylespacefunk» inneholder moderne dansemusikk inspirert av musikksjangere som drum&bass og hipphopp.

- Foreløpig må jeg nok høre mer musikk fra fetterne mine på radioen, enn jeg får høre min egen musikk, sier Rune «Sternklang» Brøndbo.

Litteratur

Til daglig jobber Rune Brøndbo ved Universitetsbiblioteket i Oslo. Interessen for litteratur og jobben ved biblioteket har hatt innflytelse på musikken hans.

- Jeg sitter i fullstendig stillhet og registrerer bøker inn i et nytt system. Til to av låttitlene på albumet har jeg lånt fra den amerikanske forfatteren Charles Bukowski, forteller han. Vårt neste musikkhåp fra Brøndbo-slekten henter sin inspirasjon fra alle typer musikk. Dette blir gjenskapt ved hjelp av elektronisk maskinutstyr.

- Jeg har hørt utrolig mye musikk gjennom årene, og ofte finner jeg elementer på gamle skiver, for eksempel tverrfløyte-elementene.

«Freestylespacefunk» og «Det Norske Hus» er to ferske norske utgivelser som markerer et skifte i moderne dansemusikk her hjemme. Rune Brøndbo mener vi kan vente enda mer.

- Det finnes mange grupper og prosjekter som ikke har noen utgivelser ute ennå, de representerer nytenkning. Folk bør se fram til høsten, da vil det endelig bli gitt ut mye bra.

Mister C. i Shamen har også fanget interesse for «Sternklang». Han vil gi ut «Sternklang» på egne vinylplater for engelske DJ-er.