DDR endelig på tysk grunn

BERLIN (Dagbladet): Det norske bandet DDR får kanskje ikke et musikalsk gjennombrudd i Tyskland, og de klarer definitivt ikke å gjenoppbygge Berlinmuren. Men moro har de det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DDR er endelig kommet hjem, og tropper opp ved den tidligere grensestasjonen Checkpoint Charlie med to Leca-blokker og mørtel i en plastpose.

- Om alle tilreisende tar meg seg en blokk hver, skal det gå. 45 kilometer mur er ikke avskrekkende, påstår Atle «Attila» Antonsen _ frontfigur i dette humørfylte bandet sammen med Johan «Junghans» Golden og Berit «Beritz» Boman.

Musikk og sex

Han og de andre gutta stiller i grå dresser som kunne kledd en yngre, fremadstormende partifunksjonær i Erich Honeckers Sosialistiske Enhetsparti.

- Attila og Junghans tar seg av politikken. Min oppgave er å spre glede, musikk og sex _ gjerne i omvendt rekkefølge, sier Beritz.

Der Junghans og Attila ikke når fram, sendes hun inn med stramtsittende latexantrekk. At Beritz fikk en flokk gateprostituerte på nakken under to dagers stopp i Hamburg underveis til Berlin, har gjort et uutslettelig inntrykk. Junghans, Attila og de fire musikerne Zigurd (bass), Adler (trommer), Tzom (gitar) og Tomaz (keyboard) er fortsatt lettere rystet etter møtet med en brysk vaktmann under forsøket på å ta seg inn for å spille på et erossenter på Reeperbahn.

«Brandenburger Tor»

Det var fulle hus da DDR spilte på Molly Malone. Men målet er Berlin. Den første kvelden på ølkneipa Biersalon am Kudamm kom tretti nordmenn og en håndfull halvfulle tyskere, som fikk høre DDR spille i pausen under tv-overføringen av mesterligakampen mellom Schalke og Arsenal.

- Endelig er vi hjemme i sivilisasjonen, forkynner Attila når den lånte Unge Høyre-bussen svinger inn i Øst-Berlin.

Etter å ha avsunget Kjetil Stokkans Grand Prix-klassiker «Brandenburger Tor» på tysk («Ich und du auf Brandenburger Tor»), blir de nektet å opptre ved Riksdagen av terroristskremt politi. Men ved Checkpoint Charlie er det ingen uniformerte.

Gruppa er aktuelle med cd-en «Norwegische Superknüller», med elleve kjente norske poplåter i tysk språkdrakt.

- Vi har allerede et tilbud fra et plateselskap som vil lansere oss i Tyskland. Spesielt østtyskerne skriker etter oss, hevder manager Tom Jørgensen.

Opptakene fra Berlin blir å se på tv-kanalen Metropol i forbindelse med premieren på «En LUN aften med Golden og Antonsen» seinere i høst.

De to er overlykkelige over at de ikke kom inn på Stortinget med «Det politiske parti».

- Det ville vært en katastrofe for oss personlig. At 20 000 stemte på oss, var et sjokk.

<B>PÅ HJEMMEBANE:</B> Beritz (Berit Boman), Attila (Atle Antonsen) og Junghans (Johan Golden) i gruppa DDR handler gamle østtyske suvenirer ved Friedrichstrasse i Berlin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer