DDR endelig på tysk grunn

BERLIN (Dagbladet): Det norske bandet DDR får kanskje ikke et musikalsk gjennombrudd i Tyskland, og de klarer definitivt ikke å gjenoppbygge Berlinmuren. Men moro har de det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DDR er endelig kommet hjem, og tropper opp ved den tidligere grensestasjonen Checkpoint Charlie med to Leca-blokker og mørtel i en plastpose.

- Om alle tilreisende tar meg seg en blokk hver, skal det gå. 45 kilometer mur er ikke avskrekkende, påstår Atle «Attila» Antonsen _ frontfigur i dette humørfylte bandet sammen med Johan «Junghans» Golden og Berit «Beritz» Boman.

Musikk og sex

Han og de andre gutta stiller i grå dresser som kunne kledd en yngre, fremadstormende partifunksjonær i Erich Honeckers Sosialistiske Enhetsparti.

- Attila og Junghans tar seg av politikken. Min oppgave er å spre glede, musikk og sex _ gjerne i omvendt rekkefølge, sier Beritz.

Der Junghans og Attila ikke når fram, sendes hun inn med stramtsittende latexantrekk. At Beritz fikk en flokk gateprostituerte på nakken under to dagers stopp i Hamburg underveis til Berlin, har gjort et uutslettelig inntrykk. Junghans, Attila og de fire musikerne Zigurd (bass), Adler (trommer), Tzom (gitar) og Tomaz (keyboard) er fortsatt lettere rystet etter møtet med en brysk vaktmann under forsøket på å ta seg inn for å spille på et erossenter på Reeperbahn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer