De ansatte har grunn til å være redde

Men Kanal 24 er ikke solgt ennå.

(Dagbladet.no): Ifølge Dagens Næringsliv og Journalisten forhandler i disse dager TV 2 med selskapet SBS Norge om et oppkjøp av Kanal 24.

En avtale om salget av radiokanalen var ventet i dag, men partene har ikke kommet til enighet, og konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 er knapp med opplysningene.

- Det er ingen fra TV 2 som har bekreftet noe som helst. Vi jobber videre for å finne en løsning for Kanal 24, sier han til Dagbladet.no.

- Du vil ikke si hvem dere har vært i møte med i dag?

- Vi vil ikke si noe om arbeidet vi er inne i, men kan si at vi jobber med å få en løsning på plass så raskt som mulig.

- Denne prosessen har trukket ut i tid. Hva vil du si til de ansatte i Kanal 24?

- Jeg har sagt til de ansatte gjennom deres tillitsvalgte at vi har stor forståelse for at de er utålmodige. De har vært tålmodige lenge. Vi håpet å få det i havn for lenge siden, men det har ikke vært mulig.

Av de 70-80 ansatte - ifølge Indrøy avhengig av hvordan man beregner årsverkene - skal 30 jobber være i fare. Dette vil ikke Indrøy kommentere.

DE ANSATTE HAR GRUNN TIL Å VÆRE REDDE: For konserndirektør i TV 2, Rune Indrøy, vil ikke drive underskuddsbedriften Kanal 24 videre. Foto: STEINAR BUHOLM
DE ANSATTE HAR GRUNN TIL Å VÆRE REDDE: For konserndirektør i TV 2, Rune Indrøy, vil ikke drive underskuddsbedriften Kanal 24 videre. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

- Vi har ikke presentert noe som helst fra de løsningene vi jobber med, så jeg kan ikke forholde meg til rykter som ansatte måtte fange opp.

- Men har de ansatte grunn til å være redde for jobbene sine?

- Ja, Kanal 24 har etter hvert opparbeidet et underskudd på 300 og 400 millioner kroner og vi kan ikke drive den videre med så store underskudd. Så jeg tror de ansatte er forberedt på at det kan bli bemanningsreduksjoner, men vi har ikke noen løsning på plass i dag som gjør at vi kan si noe om antallet ansatte framover, sier Indrøy.

- Å si at 30 kan måtte gå, blir å spekulere?

- Ja, jeg vil ikke kommentere de spekulasjonene. Det er vi som sitter og jobber med dette, og vi ser at vi ikke har noen avtaler på plass, sier Indrøy.

Bente Klemetsdal i SBS Norge vil ikke kommentere påstanden om at de forhandler med TV 2 om et mulig oppkjøp av Kanal 24.

Uavhengig av kjøper må Kulturdepartementet godkjenne en eventuell overføring av radiokonsesjonen ved salg av Kanal 24.

- Statsråden har tidligere vært klinkende klar på at konsesjonskravene som gjelder i dag, fortsatt skal gjelde, sa ekspedisjonssjef Roy Kristiansen i Kulturdepartementet nylig.

FRA JUBEL TIL FRYKT: Kanal 24 gjorde rekordmåling i mai i fjor, da dette gladbildet ble tatt. Nå er utsiktene dystre.