- De bekreftet at stemmene kom fram

Telenor stiller seg uforstående til Grand Prix-glippen.

SENDER SKYLDA VIDERE: Telenor vil ikke ha på seg at de rotet det til under Eurovision-finalen på lørdag. Folkets telefon- og sms-stemmer var ikke med i beregninga da Stian Barsnes Simonsens avgav Norges poeng på direkten i Moskva. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
SENDER SKYLDA VIDERE: Telenor vil ikke ha på seg at de rotet det til under Eurovision-finalen på lørdag. Folkets telefon- og sms-stemmer var ikke med i beregninga da Stian Barsnes Simonsens avgav Norges poeng på direkten i Moskva. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det norske folks telefonstemmer under finalen i Eurovision Song Contest forrige lørdag ble ikke tatt med i beregninga da de norske poengene ble delt ut.

Både NRK og European Broadcasting Union (EBU) har bekreftet overfor Dagbladet at det kun var den norske fagjuryens stemmer som som ble tatt med i beregninga - på grunn av det som omtales som en «teknisk feil».

Nå benekter Telenor påstandene fra Eurovisjon-sjef Svante Stockselius i EBU om at feilen oppsto hos dem.

- Helt uforstående- Vi stiller oss helt uforstående til dette. Alt har foregått etter rutine, og vi fikk bekreftet fra den tyske teleoperatøren Digame at de norske stemme kom fram, sier informasjonssjef Elisabeth Evjen ved Telenor.

Det vartyske Digame som lørdag hadde ansvaret for å hente inn de 42 deltakerlandenes respektive telefonstemmer.

Informasjonssjef Evjen understreker at Telenor ikke hadde ansvaret for SMS-stemmene. Disse ble derimot registrert og rapportert videre i Eurovision-systemet av underleverandøren Unwire.

Skal ha fått kvitteringHva gjelder de innringte telefonstemmene, forløp kvelden ifølge Telenor slik:Klokka 23.05: Avstemmingen avsluttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer