Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De beste sommerbøkene

Sommertid er lesetid, og det er særlig romaner i paperback vi er interessert i. Derfor har vi satt sammen en liste over de beste sommerbøkene - de fleste til under hundrelappen.

Sommerlesning

Sommerleserne foretrekker romaner i billigutgave, mens krimmen slett ikke er forbeholdt påsken. Dagbladet.no gir deg de beste sommertitlene.

Norsk boksommer

Mye er sagt om Erlend Loe, men «Naiv.Super» er uansett en glimrende sommerbok. For det første leser du den raskt, for det andre er den veldig morsom.

I noen avsnintt kommer du garantert til å kjenne deg igjen, mens andre avsnitt vil overrumple deg fullstendig. Har du lite å finne på, kan bankebrett være Loes sommertips til deg! Boka er i paperback og koster 98 kroner.

Vi kan også finne eldre sommerfavoritter. Sigurd Hoels «Syndere i sommersol» burde friste enhver sommerlett sjel, mens «Markens Grøde» av Hamsun er en fantastisk bok. Hele året.

Sommerspenning

De typiske hyttebøkene bør også nevnes. Flere husker kanskje Morgan Kane med sommerlig spenning, og et kruttsterkt tips er «Duell i Tombstone».

Sommerfavoritter Dagbladet gir deg de beste og billigste sommerbøkene. Lavest mulig pris står i parentes. 
 Bauer, Ola «Hestehodetåken» (75,-)
 Bjerke, André «Nattmennesket» (179,-) og «De dødes tjern» (179,-)
 Garland, Alex «The Beach» (98,-)

 Hamsun, Knut «Markens Grøde» (98,-)
 Hemingway, Ernest «Edens Hage» (funnet på engelsk til 63,-) 
 Sigurd Hoel «Syndere i sommersol» (75,-)

 Hornby, Nick «High Fidelity» (98,-)

  Knausgård, Karl Ove «Ute av verden» (79,-)
 Loe, Erlend «Naiv.Super» (98,-)
 Masterson, Louis, alle i Morgan Kane-serien (4990,-)
  Mykle, Agnar «Lasso rundt fru Luna» (99,-)
 Rygg, Pernille «Sommerfulgeffekten» (79,-)og «Det gyldne snitt» (299,-)
 Salinger, J.D. «Catcher in the Rye» (89,-)
 Steinbeck, John «Dagdrivergjengen» (68,-)
 Vik, Bjørg «Poplene på St. Hanshaugen» (bok 2 i trilogi om Elsi Lund) (98,-)
Sommerfavoritter Dagbladet gir deg de beste og billigste sommerbøkene. Lavest mulig pris står i parentes. Bauer, Ola «Hestehodetåken» (75,-) Bjerke, André «Nattmennesket» (179,-) og «De dødes tjern» (179,-) Garland, Alex «The Beach» (98,-) Hamsun, Knut «Markens Grøde» (98,-) Hemingway, Ernest «Edens Hage» (funnet på engelsk til 63,-) Sigurd Hoel «Syndere i sommersol» (75,-) Hornby, Nick «High Fidelity» (98,-) Knausgård, Karl Ove «Ute av verden» (79,-) Loe, Erlend «Naiv.Super» (98,-) Masterson, Louis, alle i Morgan Kane-serien (4990,-) Mykle, Agnar «Lasso rundt fru Luna» (99,-) Rygg, Pernille «Sommerfulgeffekten» (79,-)og «Det gyldne snitt» (299,-) Salinger, J.D. «Catcher in the Rye» (89,-) Steinbeck, John «Dagdrivergjengen» (68,-) Vik, Bjørg «Poplene på St. Hanshaugen» (bok 2 i trilogi om Elsi Lund) (98,-) Vis mer

Av krim kan Pernille Rygg være et tips. Gamle Bernhard Borge, alias André Bjerke er en av våre favoritter i sjangeren. «Nattmennesket» og «De dødes tjern» er spennende, og det er det psykologiske tilsnittet som fascinerer. Sistnevnte er også filmatisert, med forfatteren i en av rollene.

Engelsk sommer

En engelsk favoritt som passer bra om sommeren er «Catcher in the Rye» av J.D. Salinger. Boka er fra 1953, men er overraskende frisk og freidig i tonen - det sier jo litt at den ble bannlyst da den ble utgitt i USA. Høy kulhetsfaktor, men samtidig rørende og trist. Boka fås til under hundre kroner, og engelsken er lettfattelig, også hvis du ikke er god i språket.

Vi foreslår også «Edens hage» av Ernest Hemingway, en værhard forfatter som kan passe i alt sommervær. Forfatteren John Steinbeck er en annen sommerlig amerikaner.

Ellers kan kanskje Alex Garlands debut «The Beach» friste den som lengter til enda varmere himmelstrøk enn våre. Boka kan kjøpes billig i både norsk og engelsk utgave, og mange mener den er bedre enn filmen som gikk på norske kinoer i vår.

Har du andre sommerbøker? Del dine tips med leserne i /ordskiftet!

Du kan også teste hva slags leser du er her.

Rygg: Krim i varmen
Hemingway: Solbrent macholitteratur
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media