Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

De beste spillspøkene?

«WoW» på konsoll og uventet «Metal Gear»-vri.

(Dagbladet.no): For spillinteresserte er alltid 1. april en temmelig spesiell dag. De aller fleste spillselskaper og spillpublikasjoner går langt i forsøkene på å lure folk - og mange lykkes med det.

En av de hjemlige variantene av aprilsnarren var gårsdagens melding fra Gamer.no om at NRK og Artplant nå skulle utvikle et spill basert på Lars Monsens eventyr. Både NRK og Artplant (siden er fjernet i dag) var med på spøken, og selv om noen lot seg lure er det kanskje flere som tenker hvorfor ikke?

«World of Warcraft»-utvikler Blizzard er tradisjonelt et av spillfirmaene som strekker seg lengst i å tøyse med fansen. I saken her kan du for eksempel se en videosnutt av «The Molten Core», konsollversjonen av «World of Warcraft». Er det slik Blizzard ser på konsollene?

Det hele er selvfølgelig bare tøys, i likhet med de tre andre Blizzard-spøkene. En av de tøffeste er inkluderingen av helteklassen Bard - temmelig klart inspirert av «Guitar Hero». Ellers ble Tauren Marine inkludert i «StarCraft II», og småbarnsforeldre bør kanskje se opp for Diablo Loot Piñata ...

En av de aller beste spøkene er samarbeidet mellom Ubisoft og Konami når hovedfiguren i «Assassin\'s Creed», Altaïr, brått dukket opp i en «Metal Gear Solid 4»-video - den kan du se øverst i saken her. Det hele er selvsagt bare tull, mest sannsynlig til temmelig manges skuffelse.

Microsoft har også gjort et 1. april-framstøt ved å lansere endel nytt tilbehør til Xbox 360, blant annet en trådløs hjelm med plasma-display, mens Gamespot laget en temmelig morsom aprilsnarr-side.

Spillbloggen Joystiq er en av flere nettsider som har samlet flere spillrelaterte aprilsnarr-stunt, og Eurogamer har også noen MMO-relaterte. Du har sikkert kommet over flere andre morsomme spøker - hva var dine favoritter?

image: De beste spillspøkene?
BARE TULL: Trådløs Xbox 360-hjelm.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media