De beste TV-seriene

Er det Jerry, Rachel, Kenny eller Kramer som er kulest på TV? Vi prøver å kåre de beste TV-seriene, men trenger din hjelp. Bli med!

Er du såpetypen, eller liker du actionserier best? Kanskje en latterlig komedie, eller har du lagt din elsk på science fiction-serier?

Nå kan du være med å stemme fram den beste TV-serien som har gått på norsk TV. Noen sinne.

Dagbladet.nos to mest ihuga serie-polygame medarbeidere har allerede plukket ut sine favoritter.

Men hvor er Jackass? Hva med Cheers eller Dynastiet? For ikke å snakke om X-Files og Matador?

Bli med på debatten der du bestemmer! Vi plukker ut de mest populære seriene som dere foreslår og lager til slutt en avstemning der du kårer tidenes beste serie på norsk TV.

Her er Astrids favoritter:

1. Twin Peaks:

Deilige damer, mystiske menn, intriger på beste såpevis og damn good coffee. Twin Peaks lokket meg inn i David Lynchs syke-syke verden. Og jeg har ikke sluppet ut. Serien, som aldri går ut på dato, ble spilt inn i 1990. Den er stadig å se i reprise på ulike kanaler.

2. Sex og singelliv:

Den dårlige klininga på Ally McBeal kan gå hjem og legge seg i dobbeltsenga med sprekk. Her er det utroskap, sex-leketøy og mannfolk som duger. Og kvinner man ser opp til.

Start.no kan du finne ut hvem du er i Sex og singelliv. (Jeg er, eh, Samantha.)

For tida ser du serien på TV3. Repriser, repriser, repriser. Som holder seg.

3. Sopranos:

Mafia er alltid gøy. Slemme menn er gøy. Det går ikke an å ikke like den feite, utro og usympatiske Tony Soprano. Og det kommer flere episoder!

Har du lyst på et eget Sopranos-navn? Mitt er The Xerox og ditt får du på nettet.

4. Seinfeld:

Og det går ikke an å slutte å le av ultra-uhippe Jerome med sneakers og jeans langt over navlen.

Seinfeld kan du se på TV nesten alltid. Det gjør jeg.

5. Kalde føtter:

Sjarmererende på NRK2 med nynorsk oversettelse. Vi vil ha mer, Karen og Davids ekteskap må reddes! Manusforfatter Mike Bullen har heldigvis lovet nye episoder

(Delt 5. Friends: Mister et par poeng på grunn av masete og umorsomme Courteney Cox, utiltrekkende Jennifer Aniston og tiltagende søtladenhet, men fortsatt en av vinnerene på grunn av godt skuespill og morsomme intriger.)

Bobler: Love Boat, Bonanza, The Streets of San Fransisco, Jackass, Ali G, South Park, Krutrøyk, Dynastiet, Falcon Crest.

Her er Eugenes favoritter:

1. South Park:

Kyle, Cartman, Stan, Kenny og Butters troner suverent på lista mi. Det kuleste som er skjedd TV siden det kom farger på skjermen - selv etter at Kenny døde for godt!

2. Babylon 5:

G'Kar, Delenn og Londo - for ikke å snakke om Ivanova - jeg savner dere! TV2, vær så snill, send denne feite science fiction-serien i reprise! Super underholdning søndag morgen.

3. Mad TV:

Hysterisk morsomme Mad TV forsvant samtidig som Metropol. Er dypt, dypt savnet. At ingen andre har plukket opp Stuart & co er intet mindre enn en skandale.

4. Friends:

Begynner å synge på siste verset, og Ross er blitt utrolig teit. Men holder fortsatt stand på topp fem, kanskje fordi Rachel blir vakrere og vakrere?

5. 7 days:

Jeg er nok ganske alene om å falle pladask for denne science fiction-serien. Men småpsykotiske Frank Parker er uansett blant mine nye helter.

Bobler: Cheers, Vi på Saltkråkan, X-Files og Absolutely Fabulous.

Synes du våre favoritter er elendige eller er du enig? Send inn din favorittliste! (Hvordan kunne vi blemme Simpsons?)

<B>KALDE FØTTER:</B> Den gnistrer helt klart av sjelen til denne serien.
TWIN PEAKS:</B> Det tok noen år før man skjønte harselasen med såpesjangeren. Da ble det enda bedre. Se den igjen og igjen. En av verdens beste serier, mener Dagbladet.nos tv-panel.
SEX OG SÅNN:</B> Det må jo bare bli bra med jentene i Sex og singelliv.
TONY OG KONA</B> Hvem kan mislike mafiafolk? Sopranos skårer bra blant TV-favorittene.
<B>EVIGHETSMASKIN:</B> Det er vel ingen som er lei Seinfeld ennå?
BABYLON 5:</B> Vi må ha mer! Perfekt søndagsunderholdning, da det meste på TV er bra.