- De besudler minnet om min vakre, talentfulle datter

Brittany Murphys far er «kvalm og rasende».

VEKKER OPPSIKT: Fem år etter Brittany Murphys død, vekker filmen som tar for seg skuespillerens liv oppsikt. Her er Murphy på filmpremiere i London i 2006.
Foto: Keith Hammett / Dagbladet
VEKKER OPPSIKT: Fem år etter Brittany Murphys død, vekker filmen som tar for seg skuespillerens liv oppsikt. Her er Murphy på filmpremiere i London i 2006. Foto: Keith Hammett / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Sent i 2009 døde skuespiller Brittany Murphy. Hun ble 32 år gammel.

Lørdag har den uautoriserte biografi-filmen «The Brittany Murphy Story» premiere på den amerikanske tv-kanalen Lifetime.

Det setter den avdøde skuespillerens far liten pris på.

- Jeg er kvalm og rasende fordi Lifetime har besluttet å produsere dette søppelprosjektet, og med det besudler minnet om min vakre, talentfulle datter, Brittany Murphy, sier pappa Angelo Bertolotti i et intervju med Examiner.com, etter å ha sett klipp fra filmen.

- En fornærmelse De første klippene fra TV-filmen ble møtt med forakt av flere ifølge Huffington Post, og filmen har allerede fått kritikk for å se uprofesjonell ut.

«De tar lavbudsjett til et nytt nivå», skriver TV Guide.

Bertolotti er på sin side overrasket over at filmen omtales som en sann historie.

- Jeg er oppriktig overrasket over at de er så frekke at de kaller det «en sann historie», uten å gjøre noe research eller snakke med noen familiemedlemmer, sier Bertolotti til Examiner, og legger til:

- «The Brittany Murphy Story» er en fornærmelse mot alt det min datter var i det virkelige liv. Det er heslig, uautorisert og helt usant.

- Ser latterlige ut Ifølge Hollywood Reporter er det skuespiller Amanda Fuller (30) som skal gestalte Murphy. Filmen skal ta for seg Murphys liv fra barnsbein av, og fram til hennes død, i tillegg til å følge «moren» - spilt av Sherilyn Fenn - i tida etter dødsfallet.


Murphys far er langt ifra fornøyd med rollebesetningen i filmen.

- Lifetimes casting er fryktelig. Amanda Fuller likner ikke på Brittany i det hele tatt. Alle ser latterlige ut i dårlige parykker, og dialogen er kvalmende, sier han.

Uklar dødsårsak Muprhys dødsårsak skal ha vært «hjertestans forårsaket av lungebetennelse og flere underliggende tilstander».

Murphys mor har hele tida hevdet av Murphy døde av naturlige årsaker, mens en rapport fra i fjor påsto at skuespilleren var proppfull av rottegift da hun ble funnet død i 2009.

Fem måneder etter Murphys død, døde ektemannen hennes, manusforfatter Simon Monjack. Paret var gift i to år.