Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- De bokstavene på veggen, det kan ha vært Satan

Satyricon er inspirert av Aleister Crowley. Du møter bandet på Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Satyricons nye album «Now, Diabolical» har imponert de fleste kritikere i inn- og utland.

Men det kanskje ikke alle har fått med seg er at skiva er inspirert av symbolbruken til Aleister Crowley (1875 - 1947), også kalt verdens ondeste mann.

- Hver enkel låt er som et symbol i seg selv, men også en del av helheten. Aleister Crowley sa engang noe om hvor grundig og korrekt det skal gjøres; en brist i en helhet er å betrakte som et hull i skroget på et skip. Det har ingen betydning hvor stort eller lite det er. Skipet vil uansett ta inn vann. Vi vil ikke ha vann i skipet, sier trommis Frost til Dagbladets FREDAG som kommer på gata førstkommende fredag.

Og ifølge Dagbladet har Satyricon lykkes ganske bra med å lage en plate uten hull.

«Klassisk Satyricon, altså, men med en vri. «Now, Diabolical» mangler riktignok den ene kommersielle kanonlåta man kunne ønske seg, men til gjengjeld åpner Satyr og Frost denne gang opp hele albumet for et større publikum. Samtidig lar duoen aggresjon og monotont musikalsk hat lure under den umiddelbare overflaten. Dermed lykkes Satyricon i å framstå kompromissløse først etter at albumet har satt seg hos lytteren», skrev Dagbladet og kastet en femmer.

Du kan lese mer om Satyricons forhold til Aleister Crowley i førstkommende FREDAG som trykker en reportasje der gutta drar til Sicilia og besøker Crowleys Abbey Of Thelema. Der kan kan man fremdeles finne intakte symbolmalerier på steinveggene, signert Crowley.

Men først møter du gutta på Dagbladet.no. Send inn dine spørsmål nå.

MØT SATYRICON: Møt Satyr og Frost på Dagbladet.no torsdag. Foto: SONY BMG
MØT SATYRICON: Møt Satyr og Frost på Dagbladet.no torsdag. Foto: SONY BMG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media