- De burde bare legge ned hele opplegget

Forelder reagerer på at Bieber-arrangør søker frivillige reiseledere.

RETURNERER TIL NORGE: Justin Bieber (18) holder to konserter i Norge i april neste år. Foto: Stella Pictures
RETURNERER TIL NORGE: Justin Bieber (18) holder to konserter i Norge i april neste år. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Atomic Soul, selskapet som har sørget for at Justin Bieber (18) kommer tilbake til Norge i midten av april neste år, har tatt sine forhåndsregler for å unngå hysteriet som oppstod da superstjerna besøkte Oslo i mai.

For å frakte konsertgjengerne trygt fram til og tilbake fra Telenor Arena, har de satt opp busser fra 28 byer landet rundt. 

Den såkalte «Bieberexpressen» kjører fra og til blant annet Arendal, Bergen, Tønsberg, Haugesund, Stavanger og Trondheim, og prisene varierer fra 270 til 1050 kroner.

Søker frivillige Nå søker Atomic Soul frivillige reiseledere, som kan se etter ungdommene på bussturene fra de ulike byene.

- Vi trenger mange reiseledere og håper derfor at voksne fra de aktuelle byene kan melde seg til tjeneste hvis barna deres likevel skal på konserten, sier Osmundsvaag i pressemeldinga.

Kompensasjon for det frivillige arbeidet er et tilbud om begrenset antall gratis bussbilletter til reiseledernes barn.

- Sjokkopplysning Kirsten Mauseth brukte forgjeves åtte timer i går på å forsøke å skaffe Bieber-billetter til datteren Ingrid.

Når hun i dag får høre at arrangørselskapet søker frivillige foreldre til å se etter ungdommene på bussturene, blir hun sjokkert.

- Det er bare én av mange sjokkopplysninger i rekka. De skulle bare lagt ned hele opplegget, sier Mauseth til Dagbladet.

- Bør betales Ifølge den offisielle Facebook-siden for Oslo-konsertene, «Justin Bieber til Telenor Arena», skal totalt 42 000 billetter selges til Biebers to konserter i storstua Telenor Arena, 16. og 17. april 2013.

Med priser fra 530 kroner - og opp til 1395 for kremplassene rett foran tenåringsidolet - vil billettsalget sannsynligvis nå opp i 27,5 millioner kroner.

KAN FRAKTES I BIEBER-BUSS: Ungdom som skal på Bieber-konsert i april neste år har tilbudet om å reise dit med den såkalte «Bieberexpressen». Her er de rundt 5000 fansene som slapp inn på Operataket da artistene holdt konsert der i mai. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
KAN FRAKTES I BIEBER-BUSS: Ungdom som skal på Bieber-konsert i april neste år har tilbudet om å reise dit med den såkalte «Bieberexpressen». Her er de rundt 5000 fansene som slapp inn på Operataket da artistene holdt konsert der i mai. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Mauseth mener at Atomic burde betale noen for å se til tenåringene som skal på konsert.

- Selvfølgelig bør de det. Når de selger billetter for mer enn 27 millioner kroner, er det klart at de skal betale både vakthold og helsepersonell og alt som må til for at dette skal gå fint, sier hun.

- Stusser over det - Det er med å undergrave den fantastiske frivillighetstradisjonen som finnes i Norge, og på sikt kan det føre til mindre frivillighet. Og uten frivilligheten ville Norge sett ganske annerledes ut. Det må de kommersielle aktørene tenke over, sier Birgitte Brekke, generalsekretær i Frivillighet Norge.

- De ber om at foreldre først skal betale for billettene, så jobbe gratis for dem. Det stusser jeg over, legger hun til.

Hun råder arrangøren til å ta kontakt med organisasjoner som Røde Kors, Norsk Folkehjelp eller speiderne, som er vant til å mobilisere og administrere frivillige, for å få på plass en avtale, framfor å henvende seg til foreldre.

- Frivillighet er ikke gratis. Det må arrangeres og veiledes, og koster tid og ressurser å gjennomføre, understreker hun.

- Ekstratilbud Elisabeth Norheim, presseansvarlig i Atomic Soul, forteller at de er i dialog med frivillige organisasjoner, men at de ikke kan inngå en avtale før billettsalget starter torsdag og de vet hvor mye ekstra kapasitet som trengs til «Bieberexpressen».

- Bussene er ment som et ekstratilbud. Vi har ikke ansvar for de unge selv om vi setter opp bussene, men vi vet at det er mange foreldre som likevel skal bli med barna sine til Oslo, og da er det fint hvis vi kan samarbeide med dem slik at de kan bistå ungdommene hvis det er noe underveis, sier Norheim.

- Foreldrene skal ikke jobbe i så måte på bussene. Det har busselskapet selvsagt egne ansatte som tar seg av, legger hun til.

- Fellesprosjekt Hun sier videre at de ikke kommer til å tjene penger på å tilby konsertgjengerne transport fra sine respektive hjembyer, men at det er et fellesprosjekt som går i null.

- Hvis de skulle ha fått betalt, hadde billettene blitt for dyre, noe som kunne resultert i at færre hadde hatt mulighet til å gå på konsert, sier Norheim.

REAGERER: Generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke, mener kommersielle aktører bør tenke seg om før de tyr til frivillig hjelp. Foto: Frivillighet Norge
REAGERER: Generalsekretær i Frivillighet Norge, Birgitte Brekke, mener kommersielle aktører bør tenke seg om før de tyr til frivillig hjelp. Foto: Frivillighet Norge Vis mer

At Atomic Soul ønsker å få ekstra hjelp fra frivillige foreldre, tror hun ikke vil undergrave frivillighetsprinsippet.

- Det blir litt selvmotsigende å si at vi undergraver frivillighetstradisjonen, og samtidig råde oss til å kontakte frivillige organisasjoner.

TO KONSERTER: Det kanadiske ungpikeidolet Justin Bieber spiller to konserter, 16. og 17. april, i Telenor Arena neste år. Foto: Stella Pictures
TO KONSERTER: Det kanadiske ungpikeidolet Justin Bieber spiller to konserter, 16. og 17. april, i Telenor Arena neste år. Foto: Stella Pictures Vis mer