- De burde hete MTV Sweden

I dag feirer musikkanalen MTV sitt 20-årsjubileum i New York. Hjemme i Norge klager både artister og platebransjen fordi kanalen spiller for lite norsk og for mye svensk musikk.- De burde hete MTV Sweden, sier både sjefen i Virgin Norge og hiphop-gudfaren Tommy Tee. MTV mener at problemet skyldes den feige norske platebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I kveld feirer den verdensomspennende jubilanten seg selv med en gedigen og stjernespekket fest i New York. Feiringen av 20-årsjubileet hindrer ikke den norske musikkbransjen i å rette kraftig skyts mot kanalens valg av musikkvideoer.

- Jeg ser mye på MTV, det er jo en del av jobben min å følge med på hva som skjer, sier administrerende direktør Per Eirik Johansen i Virgin Norge.

- I tillegg til at kanalen har blitt altfor ensformig reint musikalsk, er jeg også irritert over all den svenske musikken de spiller, fortsetter Per Eirik Johansen.

Den erfarne platebransjemannen bruker sterke ord når han beskriver ståa i jubilanten MTV.

- MTV Nordic viser så mange svenske videoer at de heller burde kalle seg MTV Sweden. MTV Nordic er jo styrt fra Sverige, og hele administrasjonen ligger i Stockholm, og denne nærheten til den svenske musikkbransjen er helt klart grunnen til at det sendes så mye svenske videoer, mener Johansen.

MTV Europe

I Norge er abonnentene tilknyttet MTV Europe, og omtrent 15% av sendeflaten er felles for Norge, Sverige, Danmark og Finland gjennom «vinduet» MTV Nordic. Per Eirik Johansen er ikke alene i sin kritikk av musikkanalen. Produsenten Tommy Tee regnes som gudfaren i det norske hiphopmiljøet, og han er i likhet med Johansen frustrert over MTV Nordics andel av svenske videoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer