LEDER

Politikere og First House:

De burde ikke få gå tilbake

Det er problematisk når politikere har jobbet på vegne av private kunder i kommunikasjonsbransjen, og så går tilbake til politikken.

PROBLEMATISK: Det settes med rette spørsmålstegn ved det som er blitt praksis når politikere som Ida Lindtveit Røse går fra et kommunikasjonsbyrå til rikspolitikken. 
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
PROBLEMATISK: Det settes med rette spørsmålstegn ved det som er blitt praksis når politikere som Ida Lindtveit Røse går fra et kommunikasjonsbyrå til rikspolitikken. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Det stilles med rette spørsmål ved bakgrunnen til Ida Lindtveit Røse (KrF), som vikarierer som barne- og familieminister mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappaperm. Røse valgte å ta seg jobb som konsulent i kommunikasjonsbyrået First House samtidig som hun stilte til valg for KrF i Viken. Dette innebærer at hun har jobbet på vegne av private kunder for å hjelpe dem å påvirke norsk politikk, samtidig som hun har drevet valgkamp for å kunne bli heltidspolitiker og jobbe for KrFs saker.

Det er en giftig sammenblanding som gjør at det kan settes spørsmålstegn ved hennes habilitet og lojalitet, selv om Røse nok opplever at det ikke er vanskelig å holde de to sfærene fra hverandre. Problemet er at velgerne kan være i tvil om dette, og at det tærer på tillitsforholdet mellom politikere og folket som plasserer dem i posisjon. At tidligere politikere velger å ta med seg sine nettverk og søke jobb i kommunikasjonsbransjen er uansett diskutabelt, men det blir særlig problematisk når menn og kvinner gjør politiske comeback etter å ha vært tett involvert med private kunder og jobbet for deres interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer