VINNERE: First Aid Kit, her ved Johanna Söderberg, vant Nordic Music Prize i kveld.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VINNERE: First Aid Kit, her ved Johanna Söderberg, vant Nordic Music Prize i kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

De danket ut både Susanne Sundfør, Lindstrøm og Tønes

First Aid Kit har laget fjorårets beste album i Norden.

(Dagbladet): Historiens tredje Nordic Music Prize ble i kveld delt ut til svenske First Aid Kit for albumet «The Lion?s Roar».

Den fellesnordiske musikkprisen, opprettet av Bylarm, har som formål å kåre Nordens beste album.

Prisen ble delt ut under en seremoni på DogA i Oslo.

155 000 kroner 12 nordiske album var på forhånd nominert til å vinne prisen for årets beste nordiske album, og med det 155 000 norske kroner. Norges bidrag til nominasjonslista var Susanne Sundfør, Lindstrøm og Tønes.

Også Anna von Hausswolff, Neneh Cherry & the Thing og Choir of Young Believers var nominert, men det var altså ingen av dem som stakk av med seieren.

Den svenske søsterduoen var ikke til stede selv for å motta prisen, siden de er i USA på turné. Som stedfortreder hadde de sendt mammaen sin for å motta hederen for dem.

- Delikat I juryens begrunnelse heter det at «låtskrivingen er delikat, melodiene tidløse, vokalharmoniene hjerteskjærende vakre. Det er en varme her som stråler ut fra Skandinavias hjerte. Samtidig sniker det seg under huden på den amerikanske drømmen, på en måte som bare utenforstående kan klare å få til.»

Nordic Music Prize ble delt ut for aller første gang i 2011, og ble da tildelt islandske Jònsi for hans album «Go». Ifjor var det trompetspilleren og jazzmusikeren Goran Kajfes og hans album «X/Y» som sto øverst på seierspallen.