VIL JOBBE: Mange eldre vil jobbe. Tall fra Seniorpolitisk barometer viser at en av tre gjerne vil arbeide til de er 70 eller mer. Det er bra, skriver eldreministeren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
VIL JOBBE: Mange eldre vil jobbe. Tall fra Seniorpolitisk barometer viser at en av tre gjerne vil arbeide til de er 70 eller mer. Det er bra, skriver eldreministeren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpixVis mer

Arbeidslivet for eldre:

De eldre vil jobbe

Eldre er en ressurs regjeringen vil prioritere høyt.

Meninger

– De eldre jobbe, skriver Agenda-leder Marte Gerhardsen litt formanende i Dagbladet. Jeg velger mer en mer positiv tone. Mange eldre vil jobbe. Tall fra Seniorpolitisk barometer viser at en av tre gjerne vil arbeide til de er 70 eller mer. Det er bra!

For å opprettholde det norske velferdssamfunnet må flere av oss jobbe lenger. At flere arbeider lenger er ikke bare bra for fellesskapet. Det er også bra for den enkeltes helse.

Jobben er et sted der vi bruker evnene våre. Det er en møteplass der vi får respons på arbeidet vi gjør, der noen spør hvordan ferien har vært eller legger merke til den nye hårklippen. Slik er jobben med på å holde oss friske, både fysisk og psykisk. Derfor er det viktig både for eldreministeren og folkehelseministeren at eldre får mulighet til å jobbe mer. Og jeg er jo begge deler!

Regjeringen er opptatt av å legge til rette for at eldre skal kunne stå lenger i jobb. Nylig ble partene i arbeidslivet og regjeringen enig om ny pensjonsløsning i offentlig sektor. Den vil gjøre det lønnsomt å jobbe lenger.

Gerhardsen og jeg deler ønsket om at flere eldre skal stå lenger i jobb. Men jeg stusser over at lederen i Agenda slår fast at regjeringen ser på eldre som omsorgstrengende, og ikke som ressurs.

Hun hevder plasseringen av eldreministeren i Helse- og omsorgsdepartementet beviser dette. Det vitner mer om hennes syn på eldre, enn regjeringens syn på eldre.

At vi har et departement som har ansvar for befolkningens helse, betyr jo ikke at hele befolkningen er syk. Det viser at folks helse er en ressurs som vi prioriterer høyt.

At vi har en statsråd som har ansvar for eldre, betyr ikke at alle eldre er omsorgstrengende. Det viser at eldre er en ressurs som vi prioriterer høyt.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.