De er et av verdens største black metal-band. Nå krangler de om rettighetene til logoen

Immortals frontfigur vil ha rettighetene til logoen, resten av bandet protesterer og har hyret advokat.

UENIGE: Immortal-gitarist Abbath (til venstre) sitt forsøk på å registrere bandets logo i sitt navn, møter protester fra de andre medlemmene i bandet. Her med eks-bassist Apollyon. Foto: Andreas Lindmark/Flickr (CC)
UENIGE: Immortal-gitarist Abbath (til venstre) sitt forsøk på å registrere bandets logo i sitt navn, møter protester fra de andre medlemmene i bandet. Her med eks-bassist Apollyon. Foto: Andreas Lindmark/Flickr (CC) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den ene er mest kjent som Abbath; vokalist, frontfigur og låtskriver i Immortal, et av de norske black metal-banda som nyter enorm respekt verden over, har turnert verden rundt og fylt svære festivalstadioner på kontinentet.

Den andre er mest kjent som Demonaz, grunnlegger av bandet, gitarist, tidvis manager og tekstforfatteren bak deres konseptuelle fantasiverden, selv om han etter en skade i hånden ikke lenger spiller live.

Nå ligger Olve Eikemo (41) og Harald Nævdal (44) i konflikt om rettighetene til bandets logo, som har prydet platecovere, t-skjorter, plakater og annet materiale hvertfall siden 1999, da Immortal ga ut sitt femte album, «At the Heart of Winter».

Protesterer En søknad til Patentstyret viser at Abbath, gjennom sitt enkeltmannsforetak Eikemo Compositions, søker å merkevareregistrere Immortal-logoen. Via en advokat har Demonaz og bandets tredje nåværende medlem, trommeslager Reidar «Horgh» Horghagen, protestert formelt på registreringsforsøket.

Advokaten påpeker at merket, i motsetning til hva som oppgis av Abbath, er i bruk og vel innarbeidet, og protesterer med henvisning til varemerkelovens paragraf 21.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer