De er finansfolk og skriver thrillere fra innsiden

Spenning fra Aker Brygge.

Finansforfattere: Forfatterne Tom Kristensen, Ingrid Berglund og Eirik Wekre har alle erfaring fra jobber i finansbransjen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Finansforfattere: Forfatterne Tom Kristensen, Ingrid Berglund og Eirik Wekre har alle erfaring fra jobber i finansbransjen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg pleier å si at et arveoppgjør på ti tusen kan få søsken til å ikke ville snakke med hverandre for resten av livet. Det er ikke til å komme utenom at penger har sterk innflytelse på hva vi gjør og hvem vi er, sier forfatter Tom Kristensen.

Finansavhoppere Da Kristensen debuterte med thrilleren «En Kule» i 2001, var han administrerende direktør i selskapet Export finance services, og siden den gang har stadig flere gjort som ham: Hentet inspirasjon fra jobben i finansbransjen, og skrevet kriminalromaner om griske næringslivsledere, hemmelige formuer og milliarder på avveie.

-  At det har blitt flere og flere de siste årene har nok å gjøre med at finans og økonomi har blitt stadig mer dominerende i nyhetsbildet, sier Kristensen.

- Du skylder på finanskrisen?

- Til en viss grad. Penger er jo et evig fasinerende tema, men krisen har nok gjort at både lesere og forfattere har fått øynene opp for dette.Kristensen sier at han har blitt inspirert av finanssvindel, og i sin første bok skrev han om svindel av en milliard kroner.

- Jeg syntes jeg dro til ganske mye, men nå i etterkant har vi jo fått Enron og Worldcom-skandalene, og ikke minst Berhard Madoff, som lurte unna 60 milliarder dollar. Virkeligheten er ofte mye stiligere enn det vi forfattere greier å klekke ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer