De er invitert inn i det eksklusive, myteomspunnede Oscar-akademiet

Bransjenettsted hevder å ha hele den hemmelige lista.

INNE I VARMEN: Barkhad Abdi, som var nominert til Oscar for sin rolle i filmen «Captain Philips» i fjor, Lupita Nyong'o, som vant Oscar for beste kvinnelige birolle for sin rolle i «12 Years a Slave» i fjor, og Michael Fassbender, som ble nominert for sin rolle i «12 Years a Slave» i fjor er alle invitert til å være med i Oscar-akadamiet, skriver bransjenettstedet Hollywood Reporter. Foto: NTB Scanpix
INNE I VARMEN: Barkhad Abdi, som var nominert til Oscar for sin rolle i filmen «Captain Philips» i fjor, Lupita Nyong'o, som vant Oscar for beste kvinnelige birolle for sin rolle i «12 Years a Slave» i fjor, og Michael Fassbender, som ble nominert for sin rolle i «12 Years a Slave» i fjor er alle invitert til å være med i Oscar-akadamiet, skriver bransjenettstedet Hollywood Reporter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvem som er medlem i det myteomspunnede Oscar-akadamiet, og som hvert år stemmer på filmene og skuespillerne de mener fortjener en Oscar-statuett, er vanskelig å vite.

Det er nemlig opp til hvert enkelt medlem om de vil fortelle om de er medlem eller ikke. Akademiet selv offentliggjør ikke en medlemsliste, og holder det hele svært hemmelig.

I fjor innrømte Liv Ullmann at hun er medlem i den eksklusive klubben.

- Jeg tror jeg er den eneste nordmannen som er det, sa hun da.

Men «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg er også medlemmer etter at de ble nominert til pris i fjor, det samme er den Oscar-belønnede animasjonfilmskaperen Torill Kove.

Hvert år får akademiet også nye medlemmer. Ifølge bransjenettstedet Hollywood Reporter er det i år 271 mennesker som har blitt spurt om de har lyst til å være med å stemme over Oscar-filmer.

I fjor skal det ha vært 276 mennesker som ble invitert inn i varmen.

Blant navnene nettstedet nevner er Oscar-vinner Lupita Nyong'o, Michael Fassbender, Barkhad Abdi, Sally Hawkins og June Squibb.

• Les hele lista her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer