De er Norges nye vikinghelter

Pål Sverre Valheim Hagen, Bjørn Sundquist og Nicolai Cleve Broch skal spille i storfilmen «Gåten Ragnarok».

NY HOVEDROLLE:  Skuespiller Pål Sverre Valheim Hagen har hovedrollen i den nye filmen «Gåten Ragnarok». Valheim Hagen har også hovedrollen i storfilmen «Kon tiki», som kommer til høsten. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
NY HOVEDROLLE: Skuespiller Pål Sverre Valheim Hagen har hovedrollen i den nye filmen «Gåten Ragnarok». Valheim Hagen har også hovedrollen i storfilmen «Kon tiki», som kommer til høsten. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Skuespillerensemblet som i mai starter opptakene til den nye storfilmen «Gåten Ragnarok», ble i dag avdekket på en pressekonferanse på Vikingskipmuseet på Bygdøy.

Pål Sverre Valheim Hagen har fått hovedrollen som arkeologen. Nikolai Cleve Broch spiller hans kompanjong, mens Bjørn Sundquist er filmens skurk.

Filmens handling finner sted både i vikingtiden og i våre dager, og følger arkeologen Sigurd Svendsen og hans to barn på jakt etter sannheten om et mystisk budskap som er risset inn i Osebergskipet med runeskrift.

Filmen skal være kinoklar i august neste år.

Fra «Broen» til Ragnarok Den svenske skuespilleren Sofia Helin har fått den kvinnelige hovedrollen. Helin var i vinter å se på norske tv-skjermer, i serien «Broen». Der hadde hun rollen som Saga Norén og spilte mot blant andre Kim Bodina.

SKURK:  Den erfarne skuspilleren Bjørn Sundquist spiller skurken i den nye fimen «Gåten Ragnarok».  
Foto:  Steinar Buholm/Dagbladet.
SKURK: Den erfarne skuspilleren Bjørn Sundquist spiller skurken i den nye fimen «Gåten Ragnarok». Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer

Barna i «Gåten Ragnarok» spilles av Maria Tranderød Berglyd, som hadde hovedrollen i «Anne + Jørgen = sant». Åtte år gamle Julian Podolski spiller også i filmen, som en av arkeologens to barn.

Valheim Hagen er for tida en travel mann. Han har også hovedrollen i den påkostede filmen «Kon tiki», som kommer til høsten. Der spiller han Thor Heyerdahl.

Stort budsjett Produksjonsselskapet Fantefilm, som står bak «Gåten Ragnarok», har tidligere fått til høyst brukbare greier med «Arme Riddere» og «Fritt Vilt»-filmene, og satser knallhardt på «Gåten Ragnarok» med et budsjett på over 36 millioner kroner.

Prosjektet har mottatt EU-støtte og fått 15 millioner av Norsk Filminstitutt.

I NY FILM:  Nicolai Cleve Broch har en av de sentrale rollene som arkeologens kompanjong i den nye filmen «Gåten Ragnarok». 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I NY FILM: Nicolai Cleve Broch har en av de sentrale rollene som arkeologens kompanjong i den nye filmen «Gåten Ragnarok». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

I regissørstolen sitter Mikkel B. Sandemose - sønn av illustratøren Iben, barnebarnet til filmskaperen Bjarne og oldebarn av forfatteren Aksel - som tidligere har laget en rekke reklamefilmer og musikkvideoer.

I NORSK FILM:  Sofia Helin var å se på norske tv-skjermer i vinter, da hun spilte i serien «Broen» mot Kim Bodnia. Nå blir hun å se i den norske storfilmen «Gåten Ragnarok».
I NORSK FILM: Sofia Helin var å se på norske tv-skjermer i vinter, da hun spilte i serien «Broen» mot Kim Bodnia. Nå blir hun å se i den norske storfilmen «Gåten Ragnarok». Vis mer