TIL LILYHAMMER: Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth. Foto: Oddmund Lunde
TIL LILYHAMMER: Henriette Steenstrup og Else Kåss Furuseth. Foto: Oddmund LundeVis mer

De er nye i «Lilyhammer»

Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup, Jon Øigarden og Jakob Oftebro er blant skuespillerne som i dag har startet opptak av den nye sesongen.

(Dagbladet): I fjor var «Lilyhammer» en stor TV-seriesuksess for NRK. Den norske komedien med Steven van Zandt i hovedrollen er også eksportert til en rekke andre land.

I november i fjor ble det klart at «Sopranos»-skuespilleren og Springsteen-kollegaen hadde ryddet plass i kalenderen for innspillingen av en ny «Lilyhammer»-sesong, og i dag melder NRK at opptakene er i gang.

Nye på rollelista Det dukker opp en rekke kjente norske ansikter i serien - Else Kåss Furuseth, Jakob Oftebro, Henriette Steenstrup og Jon Øigarden er blant dem som står på rollelista i den nye sesongen.

Det er ikke kjent hvilke roller noen av dem spiller, bortsett fra Øigardden, som ifølge NRK.no skal spille NAV-ansatt.

Han er for tida aktuell med en sentral rolle i «Halvbroren».

Marian Saastad Ottesen, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Sven Nordin og Fritjof Såheim fra den første sesongen av «Lilyhammer» er også med i den nye.

Åtte episoder Det lages åtte nye avsnitt i serien, som skal på skjermen i løpet av året.

«Lilyhammer» lages av produksjonsselskapet Rubicon på bestilling fra statskanalen.

Den første sesongen av tv-serien fikk en trang fødsel. Den ble tatt av sendeskjemaet da NRK oppdaget at den inneholdt flere produktplasseringer.

Etter en runde med klippesaksa kunne serien imidlertid sendes, og endte med å bli sett av nesten en million på premieren. Serien fikk et gjennomsnittlig seertall på 1 054 000 - pluss alle som har sett den i opptak.

TIL LILYHAMMER: Jakob Oftebr, kjent fra Kon-Tiki. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet
TIL LILYHAMMER: Jakob Oftebr, kjent fra Kon-Tiki. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet Vis mer