- De er psykopater alle sammen

Jan Guillou flesker til mot grådige direktører.

(Dagbladet.no): Den frittalende svenske forfatteren Jan Guillou er mektig forbannet på de grådige Skandia-direktørene, som kjørte forsikringsgiganten i grøfta og samtidig karret til seg så mye penger de bare klarte.

I sin nye roman, «Tjuvarnas marknad», flesker han til mot grådige næringslivstopper generelt og Skandia-direktørene spesielt.

- Det jeg ville skildre er hva slags mennesker dette er. Hva som driver dem. Det gjør man best i romanform, sier Guillou til Aftonbladet.

Fortellingens hovedskurk er basert på Skandiatopp Lars-Eric Pettersson og en annen Skandia-direktør, innrømmer Guillou.

- Men egentlig er det et angrep mot alle disse direktørene. De er psykopater, sier Guillou.

- De har mistet kontakten med virkeligheten. Det har man hvis man tror at man skal ha hundre millioner i belønning samtidig som man senker det selskapet man er satt til å forvalte, mener forfatteren.

I boka harsellerer Guillou fælt med direktørene og deres bortkommenhet i den overklassekulturen de så gjerne vil tilhøre, skriver Aftonbladet.

Lars-Eric Petterson ønsker ikke å kommetere at han skal være brukt som modell for hovedpersonen. Han opplyser imidlertid overfor avisa at han neppe kommer til å lese boka.

<B>- PSYKOPATER: </B>- Egentlig er det et angrep mot alle disse direktørene. De er psykopater, sier Guillou om sin nye bok «Tjuvarnas marknad».