De er unge, hippe - og ukjente

Generasjonsskifte i Melodi Grand Prix.

INGEN STJERNER - FÅ KJENTE: Du skal være langt over middels interessert for å kjenne til årets MGP-finalister - men det betyr ikke at det ikke er mye talent her. Foto: Nina Hansen
INGEN STJERNER - FÅ KJENTE: Du skal være langt over middels interessert for å kjenne til årets MGP-finalister - men det betyr ikke at det ikke er mye talent her. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK fortsetter fornyingsprosessen som Per Sundnes startet. Årets 15 artister/band er unge, hippe - og ukjente.

Ukjente, med alle mulige forbehold, selvsagt. I YouTube-universet og strømmingstjenestens nettvev kan flere av årets norske MPG-artister vise til hits med millionvisninger og treff.

Så «ukjent» er sånn sett et relativt begrep.

Forskjellen er likevel at en større andel av deltakerne ikke er navn som folk flest vil kjenne igjen: ingen Rein Alexander, ingen Silya, ingen Maria Haukaas Mittet, Atle Pettersen - og i hvert fall ingen Bettan.

Men vi har Moi (Ingjerd Østrem Omland) som vant Urørt-finalen i 2010, «X-Factor»-favoritten Mo fra samme år, popcountry-stemmen Dina Misund, Linnea «Donkeyboy» Dale, strømmingskometene Cir.Cuz, de reale melodiøse rockerne El Cuero, soulpopsangeren Martine Marbel og Elisabeth Carew, som den eneste som har vært med i MGP tidligere.

Oversikten over årets finalister viser også andre, lovende artister - ukjente for meg, men med en cv som absolutt kan forsvare en deltakelse.

Bak artistnavnet Timbre & Frikk Heide-Steen med Ida Stein finner vi, ja nettopp, sønnen til Harald Heide-Steen jr. 25 åringen har bakgrunn fra Sølvguttene, ulike band og musikkteater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer