De evigunge

Hva er det med de folka. Du vet. DE folka.

PARTYLIVET: Fortsetter til pensjonsalderen. Foto: Kenneth Nguyen/Gonzales Photo
PARTYLIVET: Fortsetter til pensjonsalderen. Foto: Kenneth Nguyen/Gonzales PhotoVis mer
Kommentar

Vi kjenner alle en av de folka. De som liksom aldri kom helt inn i flyten i livet. Som det virker som om voksen-toget har gått for.

Jeg snakker ikke om caps bak-fram og samling av pokemonkort eller radiobiler, det er harmløse hobbyer. Eller rekvisitter for selvpresentasjonen i hverdagslivet, som Goffman ville sagt. Nei, jeg snakker om dem som er stress for andre rundt seg fordi de er mannebarn, eventuelt kvinnebarn.

Han eller hun som er slitsom på fest selv der snittalderen er godt oppi 30 åra. Vi er gamle nok til at potetgull er blitt til hjemmelaget dipp og crudites. Klokka er ni.

Musikken er minst ti år gammel, og der kommer hun, singel eller ei, hun skal bli full. Mer full enn alle andre. Og kline. 

Hun vorsa et sted der du mistenker det var enten veldig hjemmelaget snaps eller hvitt pulver. Om hun var lokalpolitiker i en liten kommune ville hun sagt noe rasistisk på Facebook i fylla.

Han bor i kollektiv med LITT for unge folk for sin aldersgruppe og er minst en måned bak på enten leie eller regninger (som han skylder kompisene, selv om de tjener mindre enn ham). Kjærestene er litt for unge også, noe som kan ha noe med at han fremdeles ler av vitser som du bare kan dra foran ordentlige voksne om du faktisk har talent som komiker. Det har han ikke.

Og her sitter vi og gremmer oss fordi vi er unge kule og hippe. Vi spiller dataspill og drikker på hverdager vi også. Vi er alle liberale mennesker med respekt for at ikke alle vil slå seg ned med villa, Volvo og vovv-vovv. Og klarer ikke helt sette fingeren på hva det er som irriterer oss med folkene som jo ikke gjør noe annet enn vi har gjort.

Før altså.

Så kommer det. Åpenbaringen.

Det er oss.

Vi er blitt voksne og kjedelige. Helt på ordentlig grodd fast. Vi har netflix og samboer, så kommer ikke ut særlig. Vi spiser salat til pizzaen. Vi klippet håret og fikk oss en jobb. Og vi liker det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.