De farlige fremmede

Den mørke mannen i begynnelsen av 20-åra sto og hang på veien i et boligstrøk.

SKUMMELT: Når blåtonede bilder på kinolerretet zoomer inn på en mann bakfra samtidig som han nærmer seg personen foran på fortauet, er det sjelden slengkyss i neste bilde.
Foto: © Jens Sølvberg / Samfoto
SKUMMELT: Når blåtonede bilder på kinolerretet zoomer inn på en mann bakfra samtidig som han nærmer seg personen foran på fortauet, er det sjelden slengkyss i neste bilde. Foto: © Jens Sølvberg / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremmede kan være skumle. Unge gutter kan være gode som gull, men som gjenger i gatene på kveldstid kan de likevel få hvem som helst til å føle seg utsatt alene. Den nye jenta i klassen kjenner oftere suget i magen enn hornmusikken i brystet når hun entrer skolegården første gang. Og når blåtonede bilder på kinolerretet zoomer inn på en mann bakfra samtidig som han nærmer seg personen foran på fortauet, er det sjelden slengkyss i neste bilde.

På Montebello står det like sjelden ungdommer ved T-banetunnelen og henger. Nå blir det heller ikke akuttmottak og 1000 flyktninger i nabolaget, men heldigvis får vi snart et mottak for enslige mindreårige asylsøkere. Innerst i en blindvei, mellom Radiumhospitalets pasienthotell og noen planlagte boliger for funksjonshemmede, men like ved T-banen. Vi gleder oss til å se at minoritetsandelen blir litt høyere, men nabolaget er nok likevel relativt homogent og oversiktlig i overskuelig tid framover også.

I nabolaget mitt er det heller ikke så ofte at enslige menn står og henger langs veien, slik han naboen min så da hun var på vei til T-banen her om dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer