De feiteste dataspillene

Vi har plukket ut våre fem spillfavoritter som kommer fram mot jul. Les vår vurdering, og fortell hvilke spill du gleder deg mest til!

Det kommer så mange kule spill fram mot jul, at det er vanskelig å sitte stille og vente. Flere hundre spill til PC, PS2, GameCube og Xbox finner veien til hyllene de neste månedene, og det er slett ikke langt mellom høydepunktene.

Etter nøye vurdering har vi plukket ut de fem spillene som vi gleder oss mest til. Lista er selvfølgelig svært subjektiv, men her kan du sende inn din egen liste med kommentarer. Øverst på ønskelista står et spill som jeg har ventet på i fire år. Det er ikke en av de mest omtalte titlene, men jeg har brukt så mange timer på Crash Team Racing at jeg klør etter å banke kompisene i oppfølgeren, Crash Bandicoot Nitro Karts.

Dette er et tegneserieaktig bilspill, der du prøver å ta rotta på motstanderne ved å skyte forskjellige fantasifulle gjenstander etter dem.

Sikkert ikke så mange andre som har dette øverst på lista, men for meg er Crash kongen! Spillet kommer til Norge 21. november, og blir tilgjengelig på Xbox, PS2 og Gamecube.Nummer to er en god gammel traver, som jeg ikke klarer å slippe tak i. Final Fantasy-serien til PlayStation og PS2 har høstet toppkarakterer for nesten hver eneste oppfølger.

Nå kommer Final Fantasy X-2. Jeg synes fortsatt at nummer sju er best, sikkert fordi det var den første jeg spilte. Men hver gang det kommer en ny episode av det fantastiske eventyret, løper jeg til butikken og kjøper.

Du kan alltid være sikker på at grafikken og musikken er fantastisk, historiene er krydret med både kjærlighet, action og drama. Og du får valuta for pengene dine.

Fortsatt uklart når den kommer i norske butikker, men den er forhåpentligvis på plass før jul. Bronsen går til en annen sikker vinner. Max Payne er tilbake i Max Payne 2: The Fall of Max Payne. Her er det action for alle penga. GameSpot har allerede gitt spillet ni av ti poeng, mens leserne deres har gitt det et snitt på 9,4.

Originalen fikk litt kritikk for at den var for kort, og det er visstnok denne også. Men Max Payne er så tøff at jeg likevel må ut og handle.

Spillet kommer til Norge 31. oktober, og skal bli tilgjengelig på Xbox, PS2 og PC. Baldur\'s Gate: Dark Alliance II er på vei, og hvis den er like kul som forgjengeren - og litt lengre - vil tidsbruken gå ut over kvaliteten på julegavene jeg skal handle.

Jeg ble helt satt ut av effekten når figuren min ruslet rundt i vann på originalen, og Black Isle Studios skal ikke ha spart på effektene til oppfølgeren.

Du kan velge mellom fem spillbare karakterer, som du bygger opp underveis. Spillet kommer til Xbox og PS2, og er til salgs fra 21. november. I likhet med førsteplassen på lista, går femteplassen til et spill få andre ligger våkne og drømmer om. Men etter å ha pløyd meg gjennom alle Harry Potter-bøkene, klarer jeg rett og slett ikke vente på Harry fram til sommeren, da Fangen fra Azkaban kommer på kino.

Jeg har egentlig ikke noen tro på at Harry Potter Rumpeldunk Verdensmesterskap blir noen stor suksess. Men hvis man først er blitt forhekset av Galtvort, må man ta med seg de HP-tilbudene man kan.

7. november er spillet i butikkene, og da får vi vite om spillet bør kastes rett ned til basilisken, eller om rumpeldunk faktisk er gøy.

PS! Etter at denne saken ble lagt ut, mottok Dagbladet.no en epost fra Electronic Arts der det går fram at Final Fantasy X-2 ikke kommer før jul. Og at Harry Potter Rumpeldunk Verdensmesterskap er bra...

Baldur\'s Gate: Dark Alliance II
Harry Potter Rumpeldunk Verdensmesterskap
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
Final Fantasy X-2
Crash Bandicoot Nitro Karts