De fire store på samme scene

Metal-festivalen Hole in the Sky legges ned. Og takker for seg med å kanonisere Satyricon, Enslaved, Immortal og Mayhem til de fire store i norsk black metal.

KANONISERT: De fire store black metal-banda, hvertfall som er aktive på livefronten i dag, representert ved (fra venstre) Ivar Bjørnson (Enslaved), Olve Eikemo (Immortal), Jørn Stubberud (Mayhem) og Sigurd Wongraven (Satyricon). Foto: Øistein Norum Monsen
KANONISERT: De fire store black metal-banda, hvertfall som er aktive på livefronten i dag, representert ved (fra venstre) Ivar Bjørnson (Enslaved), Olve Eikemo (Immortal), Jørn Stubberud (Mayhem) og Sigurd Wongraven (Satyricon). Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Begge forhold har musikerne i beste fall et ambivalent forhold til.

Som landets nest største festival for ekstrem metal har Hole in the Sky vært et viktig møtested for fans, artister og pressefolk; gjentatte ganger har Bergen-festivalen dessuten levert store konsertopplevelser med sjanger-legender.

Og hvem som er «de fire store» i norsk black metal, 20 år etter at Øystein Aarseth åpnet dørene på platebutikken Helvete og startet scena som skulle utvikle seg til Norges største kultureksporteventyr siden klosterraidene, er høyst omdiskutert.

- Ser du på salgstall, er de fire store er Immortal, Mayhem, Darkthrone og Emperor, slår tidligere festivalsjef og Enslaved-gitarist Ivar Bjørnson fast, kjemper seg gjennom et kor av protester mot Burzums utelatelse:¨

- Siden bare to av disse er aktive liveband i dag, mener jeg Satyricon og mitt band en «helt grei» erstatning.

Avvikler seg selv Sammen med Olve Eikemo fra Immortal, Jørn Stubberud i Mayhem og Sigurd Wongraven i Satyricon skal Bjørnson runde av 12 år med metalfestival i Bergen den 27. august, når Hole in the Sky avvikler seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer