- De fleste barn vil på et eller annet tidspunkt forstå at foreldrene er idioter

Den prisvinnende ungdomsboka «Vi var løgnere» sjokkerer og begeistrer.

POPULÆR: E. Lockhart, eller Emily Jenkins, som hun egentlig heter, har fått en rekke priser for ungdomsboka «Vi var løgnere». Amazon, Publishers Weekly og Goodreads-brukerne har alle kåret den til fjorårets beste.
POPULÆR: E. Lockhart, eller Emily Jenkins, som hun egentlig heter, har fått en rekke priser for ungdomsboka «Vi var løgnere». Amazon, Publishers Weekly og Goodreads-brukerne har alle kåret den til fjorårets beste. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Jeg elsker bøker med store avsløringer, der du blar tilbake og leser ting om igjen etter at du er ferdig, sier Emily Jenkins til Dagbladet.

E. Lockhart er kunstnernavnet hun bruker på omslaget til ungdomsromanene sine. For sin siste, «Vi var løgnere», har hun vunnet en rekke «årets beste bok»-priser i USA, og boka har ligget over 20 uker på New York Times? bestselgerliste.

Til tross for at de fleste beskriver lesingen som en sjokkartet opplevelse. Nå kommer boka på norsk.

Les anmeldelsen på DB Pluss: En tikkende bombe av en ungdomsroman

Sommerliv på rikmannsøy - Jeg var mer ute etter å skape følelser enn sjokk. Jeg ville at boka skulle gi en emosjonell opplevelse, sier hun på telefon fra hjemmekontoret i Brooklyn, New York.

«Vi var løgnere» handler om Cadence Sinclair, som hver sommer ferierer med sin rike familie på deres private øy utenfor Martha's Vineyard i New England. Etter en skjebnesvanger hendelse den femtende sommeren, får hun hukommelsestap.

Hun bruker de neste to åra på å prøve å finne ut hva som skjedde, men ingen, ikke engang hennes ti år gamle søskenbarn, vil snakke med henne om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.