De fleste må se flere ganger på dette bildet

- Jeg ble nesten litt satt ut, selv, sier modellen.

FORSEGGJORT: Dette bildet av Lene Hansen har blitt lagt merke til i både tradisjonelle medier og sosiale medier i dag. Foto: Hjalmar Westgård
FORSEGGJORT: Dette bildet av Lene Hansen har blitt lagt merke til i både tradisjonelle medier og sosiale medier i dag. Foto: Hjalmar WestgårdVis mer

(Dagbladet): Etter at hobbyfotograf Hjalmar Westgård la ut sitt bilde av fitness-stjerne Lene Hansen, har responsen vært enorm.

Siden i går har rundt 16 000 sett bildet på fotografens side i tillegg til alle som har sett det på sosiale medier. Avisa iTromsø var raskt ute med å omtale bildet.

Og man må kanskje titte på bildet mer enn én gang for å få med seg hva som gjør det spesielt: Det er nemlig tatt med flere ukers mellomrom, først da Hansen var høygravid og så da datteren hennes var rundt fire uker gammel.

- Jeg hadde ikke forventet en sånn oppmerksomhet rundt bildet, dette er jo bare kjempeartig, sier fotograf Westgård til Dagbladet.

Han forteller at han lot seg inspirere av lignende bilder han har sett tidligere.

- Utfordringa ligger jo i å få begge situasjonene så like som mulig, både når det gjelder lyssetting, kamerainnstilling og positur. Dermed lå mye av jobben i etterarbeidet med bildet, sier Westgård.

Modellen selv er også fornøyd med fotografiet.

- Jeg synes det ble helt fantastisk, jeg ble veldig fascinert og nesten litt satt ut, selv. Det er et bilde man blir litt fanget av, og for meg ble det veldig spesielt og nært, sier Hansen til Dagbladet.

Hun skjønner godt at bildet har gått sin seiersgang i dag.

- Det har nok blitt gjort lignende før, men jeg tror ikke så mange har sett slikt. Det treffer litt dypere enn mange andre bilder, og jeg synes det er en flott illustrasjon av hvor fantastisk kroppen og en barnefødsel egentlig er, avslutter Hansen.