De forførte

Skuespiller Alec Baldwin (55) og regissør James Toback (68) har lagd dokumentaren «Seduced and Abandoned», der de tar for seg alt som er galt med filmbransjen de en gang forelsket seg i.

LANGER UT: Skuespiller Alec Baldwin og regissør James Toback begråter tilstanden i Hollywood i dag og hvor vanskelig det er å få finansiert en film i sin nye dokumentar. I mai presenterte de filmen i Cannes. Baldwin hadde med seg sin gravide kone Hilaria. Foto: Fameflynet.
LANGER UT: Skuespiller Alec Baldwin og regissør James Toback begråter tilstanden i Hollywood i dag og hvor vanskelig det er å få finansiert en film i sin nye dokumentar. I mai presenterte de filmen i Cannes. Baldwin hadde med seg sin gravide kone Hilaria. Foto: Fameflynet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Utsikten fra vinduene på Hotel Carlton på Croisetten er av blanke palmetrær og tungt regn. Omtrent slik er det å være i filmbransjen også, skal en tro skuespiller Alec Baldwin og regissør James Toback. Glamorøst, men nedslående.

Duoen har nå laget dokumentaren «Seduced and Abandoned», som dels er et portrett av Filmfestivalen i Cannes sett fra deltakernes side, dels en historie om hvor frustrerende det er å skrape sammen penger for å lage film i dagens overskyede klima.

I filmen anslår Toback, som blant annet regisserte åttitallsromansen «The Pick-Up Artist» (1987), at han har brukt fem prosent av karrieren sin på faktisk å lage film og 95 prosent på å tigge om penger. Og nå er det verre enn noen gang, ifølge herrene. I filmen reiser de rundt med et tenkt filmprosjekt og møter finansfolk og produsenter som har tusen innvendinger. Neve Campbell i den kvinnelige hovedrollen? Uaktuelt, hun er utdatert. Vakre, franske Bérénice Bejo? For ukjent. Umulig å selge til publikum.

— Ingenting av det sjokkerte meg, sier Baldwin.— De folka er som de er og vet hva de driver med. Det er ingen vits i å dømme dem. Det er som å gå til en bilselger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer